woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister verplicht niemand tot vaccinatie; wil enkel uitsluiten

lees ook ...

Venezuelaanse ambassadeur doet mee aan lezingen cyclus SDI

Ambassadeur Ayerim Flores Rivas van Venezuela heeft op 23 mei een presentatie verzorgd aan Surinaamse diplomaten als onderdeel van de lezingencyclus van het Surinaams Diplomaten Instituut (SDI). Het b...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee op donderdag 14 oktober 2021 met betrekking tot het vaccineren: “Wij willen mensen juist motiveren om te gaan vaccineren en niet verplichten.” De bewindsman zei dat met betrekking tot de communicatie er ervaringen van patiënten en ICU-beelden zijn gedeeld met de bevolking.

De bewindsman benadrukt voorstander te zijn van een meer Covid-vriendelijkbeleid. Hij stelt echter dat de gezondheid van het individu wel één is van eigen verantwoordelijkheid. Minister Ramadhin: “Het mag geenszins de bedoeling zijn dat de overheid een ‘sakafasi’ positie inneemt, terwijl er zoveel voorlichting is over Covid-19.” Hij heeft ook niet de indruk dat het beleid autoritair of dwangmatig is.

“Alle voorlichtingsprogramma’s zijn uitnodigend en vriendelijk en een ieder die zich heeft laten vaccineren, heeft dat uit eigen beweging gedaan.” Minister Ramadhin zegt dat de voorlichtingsprogramma’s aantrekkelijker gemaakt zullen worden. Studies hebben volgens de bewindsman uitgewezen dat vaccins degelijk beschermen.

Noot: Er is voorlichting, maar die is verre van volledig. Er wordt namelijk niet bij verteld dat alle vaccins nog in de proeffase zitten. Daarnaast worden de bijwerkingen niet besproken. En bijwerkingen die jij niet, maar je kinderen kunnen krijgen, bijvoorbeeld onvruchtbaarheid, komen helemaal niet aan de orde. En het verschil tussen een mRNA vaccin dat je genen kan en zal beinvloeden en een traditioneel vaccin zoals Sinopharm komt ook niet aan de orde.(Er zijn aan het andere chinese vaccin Sinovac dat we hier niet hebben, tientallen artsen overleden in Indonesie). Er wordt in Suriname onder andere door de minister die een zeer arrogante houding heeft,  zeer summier informatie gegeven over de vaccins: niveau kleuterklas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister verplicht niemand tot vaccinatie; wil enkel uitsluiten