dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(2)

Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin ontslagen uit ziekenhuis

lees ook ...

Quiz ivm Consumenten Bewustwordingsdag

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert in het kader van de Wereld Consumenten Rechten Dag (WCRD) die jaarlijks wordt herdacht, bewustwording...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is teruggeplaatst in thuisisolatie, nadat hij is ontslagen uit het hospitaal. Gisteren werd bekendgemaakt op de Covid-conferentie dat de bewindsman het iets beter maakt. Nadat hij vorig week positief is getest op het virus was hij eerst in thuisisolatie. Op advies van medici werd hij ter observatie opgenomen.

Volksgezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul heeft op de persconferentie met behulp van een epidemiologische curve inzicht verschaft over medisch-technische data en feiten. “De vierde golf is aan het afnemen, maar gezien de lage vaccinatiegraad van Suriname moeten wij niet te vroeg juichen,” volgens de functionaris. Hij drukt de samenleving op het hart om zich te laten vaccineren. Hij gaf de media een illustratie van demografische gegevens tijdens de conferentie van 18 november.

Het grootste deel van de covid-19-geïnfecteerden wordt gevormd door niet-gevaccineerden. Volledig en niet-volledig gevaccineerden zijn maar een klein aantal daarvan. Paramaribo is aan top hiervan. Er is volgens de directeur wel een algemene dalende trend. Verder zegt Sukul dat het ministerie meer aandacht schenkt aan het verbeteren van interne werkprocessen en alles  eromheen met betrekking tot het coronavraagstuk.

“De wetenschap toont aan dat mensen die ingeënt zijn een veel lagere kans hebben om op de intensive care te belanden. Wij willen zorgen om de intensive care opnames door corona te reduceren”, benadrukt Sukul, zodat de druk op de zorg niet boven het vermogen gaat van onze mogelijkheden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister van Volksgezondheid Amar Ramadhin ontslagen uit ziekenhuis