donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister van Openbare Werken stelt prioriteiten

lees ook ...

Protest tegen defilé van 25 november

Tijdens de Srefidensi-viering hebben groepen besloten te protesteren. Een Inheemse groep, Vakbondsleider Michael Sallons en Curtis Hofwijks hebben van zich laten horen in de nabijheid van de optochten...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken voert een bezuinigingsplan uit vanwege de vele leningen die de Staat Suriname in de afgelopen jaren heeft gesloten om grote projecten uit te voeren. Deze schulden zijn bij elkaar ongeveer 1 miljard Amerikaanse dollars terwijl de wegen binnen deze projecten niet zijn afgerond. Veel werkzaamheden zijn stopgezet. Het ministerie is ook niet in staat om de vele schulden te betalen. Minister Nurmohamed over de situatie: “Wij hebben gevraagd aan de ondernemers die bezig zijn met projecten om op een laag pitje door te gaan totdat ik de evaluatie op het veld heb gemaakt”. 

De financiële crisis die zijn grondslag heeft in het beleid van de vorige regering dwingt de minister om zorgvuldig de wegen uit te kiezen die urgente aanpak behoeven. Minister Nurmohamed heeft Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para al bezocht. Marowijne, Saramacca, Coronie en Nickerie volgen. Wegen worden als urgent aangemerkt indien het verbindingswegen betreft. Ook wanneer het gaat om sociaal zwakke buurten, waar de concentratie aan mensen en verkeer groot is en  buurten waar er scholen zijn en de routes voor de brandweer en ambulance liggen.

“Ik kom met een nieuw voorstel”, zegt mister Nurmohamed, “dat is bepaalde wegen toch te verharden ondanks stopzetting en als de regering zegt dat er ruimte bestaat deze aan te pakken dan gaat het voorstel door. Maar als de regering zegt dat de ruimte er niet is, gaan we de projecten moeten afsluiten zoals dat bij het baggerproject is gedaan”.

.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister van Openbare Werken stelt prioriteiten