vrijdag 22 januari 2021
24.4 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister van Openbare Werken stelt prioriteiten

lees ook ...

Minister OW implementeert beleidsplannen en stelt orde op za...

Bij het aantreden van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, werden er enkele werkgroepen geïnstalleerd, die het reilen en zeilen op de departementen aan hem rapporteren. De minister heeft in h...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken voert een bezuinigingsplan uit vanwege de vele leningen die de Staat Suriname in de afgelopen jaren heeft gesloten om grote projecten uit te voeren. Deze schulden zijn bij elkaar ongeveer 1 miljard Amerikaanse dollars terwijl de wegen binnen deze projecten niet zijn afgerond. Veel werkzaamheden zijn stopgezet. Het ministerie is ook niet in staat om de vele schulden te betalen. Minister Nurmohamed over de situatie: “Wij hebben gevraagd aan de ondernemers die bezig zijn met projecten om op een laag pitje door te gaan totdat ik de evaluatie op het veld heb gemaakt”. 

De financiële crisis die zijn grondslag heeft in het beleid van de vorige regering dwingt de minister om zorgvuldig de wegen uit te kiezen die urgente aanpak behoeven. Minister Nurmohamed heeft Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para al bezocht. Marowijne, Saramacca, Coronie en Nickerie volgen. Wegen worden als urgent aangemerkt indien het verbindingswegen betreft. Ook wanneer het gaat om sociaal zwakke buurten, waar de concentratie aan mensen en verkeer groot is en  buurten waar er scholen zijn en de routes voor de brandweer en ambulance liggen.

“Ik kom met een nieuw voorstel”, zegt mister Nurmohamed, “dat is bepaalde wegen toch te verharden ondanks stopzetting en als de regering zegt dat er ruimte bestaat deze aan te pakken dan gaat het voorstel door. Maar als de regering zegt dat de ruimte er niet is, gaan we de projecten moeten afsluiten zoals dat bij het baggerproject is gedaan”.

.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Akiemboto blijft toch nog assembleelid

Sergio Akiemboto, fractie...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Invoering BTW januari 2022

Belastingwetten aangenomen in DNA

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Minister van Openbare Werken stelt prioriteiten