zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
2
(1)

Minister van Onderwijs waarschuwt voor slechte resultaten dit schooljaar

lees ook ...

Valse “inspecteurs van politie’ bij vuurwapenve...

De Recherche van Regio Paramaribo heeft op dinsdag 14 mei jongstleden tijdens “Operatie Zero Tolerance”,  twee verdachten, die zich voordeden als inspecteur van politie bij aanvragers van vuurwapenver...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft tijdens een persconferentie na de Regeringraadsvergadering (RRV) van gewaarschuwd voor teleurstellende resultaten dit schooljaar. Ori meldde dat de eerste indicaties van de peilingtoetsen van leerjaren 3 tot en met 8 wijzen op aanzienlijke leerachterstanden, wat vermoedelijk verergerd wordt door aanhoudende stakingen.

“Het derde kwartaal toont zorgwekkende resultaten”, verklaarde de minister. “Met de stakingen in het vooruitzicht zullen deze achterstanden alleen maar toenemen.” Ori kondigde aan dat zijn ministerie er alles aan zal doen om de leerkrachten terug naar de klas te brengen, zelfs als dat juridische stappen vereist tegen actievoerende vakbonden.

De minister uitte kritiek op de stakingsacties, met name van de FOLS, die ondanks lopende onderhandelingen met de regering, scholen tot 14 mei om 11.00 uur zullen verlaten. “Dit is onaanvaardbaar”, aldus Ori, die eerder via de rechter stakingsacties bij de BLTO wist te stoppen.

Ook de onderwijsinspecteurs van Minowc hebben de werkzaamheden gestaakt, volgens Ori vanwege “uitspattingen van de COL”. Hij benadrukte dat inspecteurs hun werk moeten hervatten, anders zullen er maatregelen volgen, inclusief “No work no pay” beleid.

De minister erkende dat de situatie in de onderwijssector chaotisch is, met verschillende typen onderwijs – openbaar, bijzonder en particulier – die onder de verantwoordelijkheid van Minowc vallen. Hij prees echter de inzet van sommige schoolleiders die hun scholen open houden. “Naar ouders en leerlingen toe blijft de situatie echter onoverzichtelijk”, voegde hij eraan toe, wijzend op de chaotische aard van het onderwijsveld in deze periode.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister van Onderwijs waarschuwt voor slechte resultaten dit schooljaar