vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister van Justitie pleit voor internationale samenwerking tegen drugshandel

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (2)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van zeven senioren proffesionals die belangeloos een bijdrage gaan leveren aan beter, deugdelijk openbaar bestuur. Dit willen zij doen door Surinamers met de ambitie o...

Tijdens het seminar “Cocaïne trafficking, Strengthening cooperation between Suriname, the Netherlands, and France,” sprak minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie over de noodzaak van collectieve inspanningen om de drugshandel te verminderen. Het tweedaagse seminar, georganiseerd in samenwerking met de Franse en Nederlandse ambassades, vond plaats op 12 december in het Courtyard by Marriott Hotel.

Aanwezig waren onder andere de Franse ambassadeur in Suriname, Nicolas Lacoste, een Frans-Nederlandse delegatie, vertegenwoordigers van de rechterlijke macht, officieren van justitie, directeuren van het Korps Politie Suriname (KPS), vertegenwoordigers van drugsbestrijdingsinstituten, de Douane, Kustwacht en de Nationale Anti-Drugsraad.

Minister Amoksi verwelkomde de samenwerking met Frankrijk, Frans-Guyana en Nederland en benadrukte in zijn toespraak de dreigingen en uitdagingen waarmee Suriname als klein land wordt geconfronteerd. Hij wees op de opkomst van nieuwe synthetische drugs, geavanceerde transnationale criminele organisaties en de ondermijnende gevolgen van druggerelateerde georganiseerde criminaliteit, die zich uiten in fraude en corruptie.

Het aanpakken van deze problemen is van cruciaal belang voor het welzijn van de burgers in alle vier de landen. De minister benoemde ook de uitdagingen van de Caraïbische landen, waaronder Suriname, met betrekking tot illegale vuurwapens, die volgens hem onlosmakelijk verbonden zijn met de drugshandel. Hij drong erop aan dat belangrijke kwesties en uitdagingen op het gebied van drugshandel niet uit de weg mogen worden gegaan.

Minister Amoksi benadrukte dat een gezamenlijke aanpak op basis van bewijsmateriaal nodig is om het steeds veranderende drugsprobleem aan te pakken. De bestrijding van drugshandel vereist samenwerking en ondersteuning van internationale partners, benadrukte de minister.

Hij bedankte zijn Franse collega’s voor het organiseren van het seminar en sprak de hoop uit dat de samenwerking zal worden voortgezet om de cocaïnehandel via land en lucht tegen te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister van Justitie pleit voor internationale samenwerking tegen drugshandel