woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Van Financien bespreekt verdere samenwerking met China

lees ook ...

Talentontwikkeling bij basketbal academy

De Basketbal Academy Suriname (B’B’ Academy Suriname) is op zaterdag 13 augustus 2022 officieel geproclameerd en ging gepaard met een introductiedag en demonstratie training in de sporthal van het Mr....

Suriname en China hebben al langer dan 45 jaar een samenwerking op sociaal, economisch, cultureel en politiek gebied. De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, en de Chinese ambassadeur Liu Quan hebben op 17 maart een ontmoeting gehad op het ministerie over de samenwerking tussen Suriname en China en de projecten die er uitgevoerd zijn.

Van de projecten die er uitgevoerd zijn, zijn de bekendste de infrastructurele projecten. Binnen de huidige samenwerking zijn er enkele projectvoorstellen besproken die verder afgestemd moeten worden. De voorstellen liggen voornamelijk in de agrarische sector, de traditionele geneeskunde en in de huisvesting. Ook zijn er enkele schenkingen beschikbaar gesteld aan Suriname die nog ingevuld zullen worden. De trainingen die regelmatig door China aan Suriname worden aangeboden zijn landelijk goed benut, ook door ambtenaren van het ministerie van Financiën en Planning.

De Chinese ambassadeur is geïnformeerd over de huidige financieel-economische situatie in Suriname, de relatie met IMF en overige internationale partners en de grote uitdagingen die hiermee gepaard gaan. De ambassadeur gaf aan dat vele landen nu moeilijke economische tijden meemaken en dat de covid-19 pandemie daar ook toe heeft bijgedragen. Zowel de minister als de ambassadeur was van mening dat de enige oplossing is om de eigen ontwikkeling zo snel mogelijk op gang te brengen.

De ambassadeur benadrukte dat Suriname op de ondersteuning van China kan rekenen om duurzame ontwikkeling te bereiken. De minister en de ambassadeur zullen binnenkort een onderhoud hebben om de ondersteuning van de Volksrepubliek China nader te bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Van Financien bespreekt verdere samenwerking met China