vrijdag 19 april 2024
26 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister van Arbeid praat met vakbeweging

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

De nieuwe minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), Steven Mac Andrew, heeft op 29 april 2022 een ontmoeting gehad met de Raad van Vakcentrales in Suriname (RAVAKSUR). Daarbij benadrukte hij het belang van samenwerking, tripartisme en sociale dialoog voor het verhogen van het welzijn van alle werkenden in ons land. 

De raad van vakcentrales is de belichaming van de gezamenlijke vakbeweging in ons land en is één van de sociale partners van de regering. Het streven van de minister is dan ook erop gericht om een goede samenwerking te blijven hebben met de vakbeweging. De vakbeweging heeft inspraak bij de voorbereiding van het beleid en arbeidswetten door middel van vertegenwoordigers van RAVAKSUR die in verschillende besturen, commissies en werkgroepen op het ministerie deelnemen. Ook in het kader van het ‘Decent Work Country Programma’ is de vakbeweging betrokken als een belangrijke partner van de minister.

De vakbeweging heeft de belangrijkheid van haar rol als sociale partner en van de factor tijdens de bespreking arbeid benadrukt. De aanwezige vertegenwoordigers van de vakcentrales hebben aangegeven de uitnodiging van de minister en de bereidheid tot intensieve samenwerking op prijs te stellen. Afgesproken is dat er maandelijks overleg zal zijn tussen de minister en RAVAKSUR over arbeidsaangelegenheden en issues op het vlak van arbeid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister van Arbeid praat met vakbeweging