woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
4
(1)

Minister van Arbeid gelooft in lifelong learning

lees ook ...

Gonda Asadang benoemd tot nieuwe president-commissaris van S...

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van de Staatsolie Maatschappij Suriname is officieel het besluit goedgekeurd om Gonda Asadang als nieuwe president-commissaris te benoemen, ter...

Het is belangrijk dat jongeren zich blijven ontwikkelen. Dit zei minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), tijdens een speciaal evenement met president Chandrikapersad Santokhi, waar jongeren zijn toegesproken en gemotiveerd in verband met de opening van het nieuwe schooljaar op 3 oktober.

Mac Andrew heeft erg veel geloof in lifelong learning. “Laat niemand je zeggen dat een bepaald soort onderwijs niet voldoet, niet op een bepaald niveau of onvolwaardig is. “Blijf jezelf scholen ook na je schoolperiode, doe aan lifelong learning, want ontwikkeling gaat heel snel”, stelt Andrew.

Volgens de bewindsman heeft het ministerie een concept ontwikkeld van youth power, omdat jongeren de kracht hebben, om veranderingen teweeg te brengen. “Laat de jongeren zich verder scholen, omdat de ontwikkeling heel snel gaat”, zegt de AW en J-topman. Iemand die tien jaar terug gestudeerd heeft voor autotechniek, zal weer naar school moeten, omdat de moderne ontwikkelingen zich zo hebben voortgezet, voor wat betreft de automontage.

Mac Andrew sprak ook met nadruk op onderwijs, als onderdeel van ontwikkeling. “De meeste jongeren volgen gedurende de tijden, dat er school is van 07.00 of 08.00 uur tot 13.00 uur onderwijs, om zich te ontwikkelen”, aldus Andrew. Hij verklaarde dat men nu in de autotechniek veel met computers omgaat, vroeger moest men veel gaan sleutelen om te kijken wat er aan de hand was. “Nu druk je op een knopje, krijgt een diagnose, dus ga ook door met life long learning, zodat je kunt bijblijven met de moderne ontwikkelingen.”

Het ministerie wil dat steeds meer mensen kiezen voor ondernemerschap. Daarom zal AW en J ook voor wat betreft de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) mogelijkheden bekijken. Volgens Mac Andrew moeten jongeren ervoor kiezen, bewust economische activiteiten te ontplooien, die ze in staat stellen om hun brood daarmee te verdienen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister van Arbeid gelooft in lifelong learning