woensdag 19 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Tjong Ahin woont ‘National Jaguar Exhibition’ bij

lees ook ...

Korpschef Isaacs spreekt nieuwe AT’ers toe bij afsluit...

Een groep politieambtenaren heeft op woensdag 12 juni 2024 met succes de training van het Arrestatieteam (AT) afgerond. Het AT is een gespecialiseerde eenheid binnen het Korps Politie Suriname (KPS), ...

Minister Silvano Tjong-Ahin van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Millieu, woonde het National Jaguar Exhibition event bij namens de President van de Republiek Suriname, Z.E Chandrikapersad Santokhi  2022 plaatst in het G-Artblok gebouw. De bewindsman gaf in zijn toespraak aan, dat Suriname een land rijk aan bos is, waarop wij met z’n allen trots op zijn.

En als Natie hebben wij ons gecommitteerd om een bosrijk land te blijven. Echter, een bos zonder dieren is een verarmd bos. Als mensheid krijgen we steeds meer inzicht in het samenspel van dieren en planten in onze bossen. Van de dieren onderling, alsook de planten. Het is steeds duidelijker dat het leven systeem, waar de verschillende onderdelen allemaal een rol te vervullen hebben. Wij moeten onze bossen behouden met de rijke fauna die zich daarin bevindt. Dit is onze Surinaamse Biodiversiteit.

Verder gaf minister Tjong-Ahin aan, dat de President van ons land Suriname afgelopen vrijdag de jeugd van onze regio toegesproken heeft. Deze Caraibische jeugd heeft 10 ha vruchtbare grond van Suriname toegezegd gekregen voor een door jongeren geleide moderne Hightech Klimaat Neutrale Campus, waar agribusiness creatieve industrieën samenkomen.

Een campus die zal dienen voor incubator, research en development. Een plek waar deze jongeren uit onze regio kunnen experimenteren met nieuwe ideeën en meteorologiën. De eerste tropische innovatie campus. Jongeren kunnen geïnspireerd werken aan de tropische biodiversiteit van de Surinaamse flora en fauna om verder te werken aan de oplossing van huidige mondiale problemen.

Vervolgens vroeg de bewindsman extra aandacht aan Internationale milieuorganisaties om dit initiatief te ondersteunen, zodat de innovatie campus niet alleen de jongeren moet inspireren met Surinaamse flora en fauna, maar ook bijdragen aan het beschermen daarvan. De jaguar is een unieke soort van het westelijk halfrond. Op mondiaal niveau is de jaguar de derde grootste katachtige in de wereld en het dier is de grootste katachtige op ons halfrond. Een machtige intelligente jager.

De jaguar is een volledig beschermd diersoort in Suriname, en de populaties zijn tot zover bekend en onderzocht nog redelijk gezond. En dat wil deze regering ook zo behouden. Om die reden is de commitering van Suriname aan de 2030 jaguar roadmap nog actueel.

Tot slot geeft de regering aan uit te kijken naar een gedragen en levend Nationaal Plan voor de bescherming van jaguars, dat gebaseerd is op feiten en data zodat de juiste besluiten genomen kunnen worden om de ‘Kownu Fu A Busi’ te behouden voor Suriname en voor de rest van de Wereld, zodat deze ‘Kownu’ als soort  kunnen bijdragen aan een voortvarend en beter Suriname, aldus Tjong-Ahin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Tjong Ahin woont 'National Jaguar Exhibition' bij