zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Tjong Ahin voert zinvolle gesprekken in Glasgow

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

Minister Sylvano Tjong Ahin van Transport, Communicatie en Toerisme is tijdens de klimaattop in Glasgow met de milieu minister van Papoea-Nieuw-Guinea Wera Mori in gesprek geweest. Total Energies is ook in Papoea-Nieuw-Guinea actief in de exploratie en productie van olie en gas, en de marketing van aardolieproducten en aanverwante diensten.

De bewindsman zegt hiervan: “het gesprek is van cruciaal belang, omdat Total al een tijdje actief is in Papoea-Nieuw-Guinea. Het land in Oceanië verhandelt ook carbon credits. Suriname is in overleg met de energiegigant, het is dus goed om de inzichten van andere landen waar het energiebedrijf actief is, mee te nemen”.  In Glasgow heeft de minister overleg gehad met de Senior Manager in charge of Carbon, Forestry & Agriculture Expertise van Total, Remi Duval om enkele details van de concept overeenkomst te bespreken.

De regeringsfunctionaris heeft ook een onderonsje gehad met Frederica Bietta. Zij is de algemeen directeur van de Coalition for Rainforest Nations(CfRN). Mevrouw Bietta is een internationaal erkende expert in de ontwikkeling van internationale overeenkomsten met betrekking tot klimaatverandering en specifieke mechanismen, waaronder emissies als gevolg van tropische ontbossing. Suriname is ook lid van de organisatie.

CfRN, met een vrijwillig lidmaatschap van meer dan 50 regenwoudlanden, biedt een stem aan landen die de klimaatnoodtoestand niet hebben veroorzaakt, maar er toch dagelijks de dupe van worden. Minister Tjong-Ahin heeft een uitvoerig gesprek gehad met de algemeen directeur om de samenwerking te intensiveren en er is ook van gedachten gewisseld over carbon credits.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Tjong Ahin voert zinvolle gesprekken in Glasgow