donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Tjong-Ahin staat stil bij Earth Hour; lichten vandaag een uur uit

lees ook ...

Binnenstad Paramaribo wordt ontsierd door illegale venters

Illegale venters ontsieren de binnenstad van Paramaribo. Er wordt samen met de districtscommissaris gekeken naar keuzemogelijkheden. De straatventers moeten binnen afzienbare tijd worden voorzien van ...

Iedere laatste zaterdag van de maand maart wordt Earth Hour gehouden. Dit is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in huis voor een uur te doven. De eerstvolgende Earth Hour is vandaag. Reden voor minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) om stil te staan bij deze dag die in 2007 startte als initiatief van de World Wildlife Fund (WWF).

De minister noemt het uitdoen van de lichten voor een een uur – door de huishoudens en bedrijven – een symbolisch gebaar om aandacht te vragen voor de aarde. We moeten blijven stilstaan en nadenken hoe we gebruik maken van deze aardbol en wat we doen om onze omgeving schoon te houden.

Dit jaar staat Earth Hour in het licht van biodiversiteit en afval in de rivieren en de oceaan. Er wordt speciale aandacht gevraagd voor het afval dat gedumpt wordt in de waterwegen. De bewindsman zegt dat dit afval terechtkomt in de oceaan en met zeer schadelijke gevolgen voor het zeeleven. Hij roept de Surinaamse gemeenschap op om vandaag tussen 20.30 uur en 21.30 uur de lichten uit te doen.

Hij beseft dat het een hele opgave wordt vanwege het feit dat de nationale voetbalselectie zaterdag in actie komt, maar benadrukt dat het niet betekent dat de televisie niet aan mag. “Het zou prettig zijn de lichten zaterdag uit te doen,” uit de bewindsman zijn wens.

De minister adviseert personen die geïnteresseerd zijn om in te loggen op de website van Earth Hour. Er zijn namelijk enkele activiteiten gepland in verband met de bewustwordingscampagne van de globale organisatie van Earth Hour. Van de samenleving vraagt Tjong-Ahin om voor zichzelf na te gaan hoe met afval om te gaan. Zij moeten zelf ook nagaan wat zij kunnen doen om de eigen omgeving schoon te houden, zegt de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Tjong-Ahin staat stil bij Earth Hour; lichten vandaag een uur uit