maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Steven Mac Andrew voltooit succesvolle masterstudie

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft met succes zijn studie aan de Kemmy Business School van de University of Limerick in Ierland afgerond, waar hij de graad van Master of Science in Project en Programme Management heeft behaald. In december 2023 ontving hij met vreugde het nieuws van zijn succesvolle afronding van de Kemmy Business School. De minister begon zijn studie in 2021 vóór zijn aantreden als minister en heeft het programma binnen de reguliere studieduur voltooid, ondanks de werkgerelateerde druk. Hoewel de officiële afstudeerceremonie gepland staat voor 23 januari 2024, zal de bewindsman hier niet bij aanwezig zijn vanwege de geplande begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblée (DNA).

Eerder behaalde Mac Andrew zijn diploma als Doctorandus in de Sociale Wetenschappen (Sociologie) aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en behaalde hij de graad van Master of Science in Poverty Reduction and Development Management aan de University of Birmingham, VK. Mac Andrew benadrukt dat het toepassen van de opgedane kennis altijd centraal staat voor hem. Hij is verheugd op te merken dat ook andere medewerkers binnen AWJ bezig zijn met verschillende studies of trainingen ter bevordering van hun ontwikkeling. Volgens de bewindsman zal dit bijdragen aan de verbetering van het ministerie.

In zijn toespraken benadrukt Mac Andrew voortdurend het belang van onderwijs, training en levenslang leren, evenals de noodzaak om tijd en moeite te investeren in persoonlijke ontwikkeling. In dit kader heeft hij aangekondigd dat in 2024 prioriteit zal worden gegeven aan projecten waarbij onderwijs, training en levenslang leren centraal staan, met name de verdere uitvoering van het project “Wroko Foe Mek Moni,” waarin landelijk kosteloze vaktrainingen worden aangeboden, en het project “Labour Market Alignment with New Industries,” dat gericht is op het trainen van personeel voor geïdentificeerde sleutelsectoren. Minister Mac Andrew blijft individuen aanmoedigen om zich verder te scholen en levenslang te blijven leren, vooral jongeren die het potentieel hebben om Suriname duurzaam verder te ontwikkelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Steven Mac Andrew voltooit succesvolle masterstudie