maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Steven Mac Andrew start gratis kapper A-vaktraining in Paramaribo

lees ook ...

FIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseer...

Op vrijdag 19 april 2024 werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de Financial Intelligence Unit (FIU) en het Korps Politie Suriname (KPS). Dit MoU is gericht op het uitwisselen v...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft het startsein gegeven voor de Kapper A-vaktraining, gericht op huid en haar, als onderdeel van het landelijk trainingsproject ‘Wroko Fu Mek Moni’. De inauguratie vond plaats in de Twins Kapsalon te Paramaribo, waarbij bijna 20 deelnemers kosteloos aan de training deelnemen.

Het landelijk trainingsproject, geïmplementeerd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), biedt mensen de kans om een vak te leren met als doel zelfredzaamheid te bevorderen. Na succesvolle afronding kunnen de deelnemers als werknemer of micro-ondernemer aan de slag op de Surinaamse arbeidsmarkt.

Minister Mac Andrew moedigde de cursisten aan om deze kans ten volle te benutten en de training met succes af te ronden. Hij benadrukte dat met inzet, discipline en vastberadenheid ze in staat zullen zijn om zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Hij onderstreepte ook dat succes afhankelijk is van hun eigen inspanningen.

Zowel Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt AWJ en voorzitter van de Raad van Bestuur van SAO, als Joyce Lapar, directeur van SAO, benadrukten het belang van het volgen van alle trainingen, die tijd, aandacht, geduld en zorg vereisen. De cursisten, afkomstig uit de omgeving van Nieuw Weergevondenweg, krijgen training in diverse aspecten van het kappersvak, waaronder kennis over huid en haar, diagnose stellen, gereedschappen, technieken en behandelingen. Hun wordt veel succes gewenst in hun leertraject.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Steven Mac Andrew start gratis kapper A-vaktraining in Paramaribo