dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister stelt spontane informatie over jeugdparticipatie op prijs

lees ook ...

Malariavaccin voor Kameroen biedt uitkomst

Het malariavaccin Mosquirix is vier jaar lang getest op kinderen in Ghana, Kenia en Malawi. De resultaten waren goed. Men kan rekenen op 30 procent bescherming per dosis. Kameroen kreeg als eerste Afr...

Inclusiviteit, dialoog, participatie en samenwerking gelden als lijfspreuk van minister Steven Mac Andrew bij het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid. Tegen deze achtergrond heeft hij een open oor voor iedereen die wenst mee te denken over het beleid, zo ook voor de seniorenburger, Roy Ritfeld, gepensioneerde van het toenmalige ministerie van Sport & Jeugdzaken. Hij heeft maandag enkele voorstellen heeft gepresenteerd aan de minister om te helpen met een campagne voor jongerenparticipatie.

De minister heeft bij deze gelegenheid opnieuw het belang van jongerenparticipatie benadrukt. Mac Andrew vindt de inbreng van jongeren noodzakelijk bij de uitvoering van het jeugdbeleid, daarom wil hij gauw een beslissing nemen over de structuren voor participatie van jongeren. Van belang hierbij zullen zijn dialoog, samenwerking, informatie-uitwisseling en participatie op beleidsniveau.

Hij zal nog samen met de doelgroep van gedachten wisselen over hoe op een effectieve wijze de jongerenparticipatie kan geschieden, waardoor het uiteindelijk ten goede kan komen aan het welzijn van alle jongeren in ons land en niet slechts voor een groep die op de voorgrond treedt.

Ritfeld onderschrijft de zienswijze van de bewindsman en zegt dat hij mede daarom in het verleden zich heeft ingespannen om een bijdrage daartoe te leveren. Hij vindt dat partijpolitiek uitgesloten moet worden bij jongerenparticipatie en pleit voor richtlijnen vanuit het ministerie bij de campagnevoering door jongeren die mee zullen doen om jeugdvertegenwoordiger te worden. De campagne van de kandidaten moet volgens hem neutraal en anders zijn dan bij de politieke verkiezingen.

Vandaar zijn pleidooi voor een profiel voor de kandidaat-jeugdparlementariër. In zijn plan zoals hij dat ziet, heeft hij de waarden en normen verwerkt, waaraan de kandidaat-jeugdparlementariër dient te voldoen. Hieruit blijkt dat de kandidaat actief betrokken moet zijn in het maatschappelijk werk. Ook moet hij/zij tenminste een middelbare schoolopleiding hebben genoten. Ritfeld heeft videomateriaal aangeboden aan de minister over hoe de jeugd op zeer creatieve wijze haar visie kan uitdragen. De bewindsman beloofde het voorstel te zullen bestuderen.

Minister Mac Andrew heeft veel waardering voor de spontane bijdrage van Ritfeld. De betrokkenheid van burgers bij het beleid, maar ook het nemen van initiatieven vanuit de burgerij, zal hij in de komende periode faciliteren. De laatste jeugdparlementsverkiezingen zijn gehouden op 27 mei 2017.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister stelt spontane informatie over jeugdparticipatie op prijs