zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(2)

Minister stelt marktverkopers gerust: “Vreedzaammarkt niet verkocht aan hotel”

lees ook ...

Ministerie van EZ biedt personeel training in basisvaardighe...

Het Directoraat Ondernemerschap (DO) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft het personeel van het ministerie voorzien van een training genaamd...

Een groep marktverkopers van de Vreedzaammarkt heeft op donderdag gesproken met minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) om de problemen van de markt te bespreken. Marktverkoper Marlene Pinas, heeft een brief  geschreven aan de minister. Zij gaf aan dat er grote ontevredenheid heerst onder de verkopers vanwege het feit dat ze via de media hebben vernomen dat de markt verkocht zou zijn aan Hotel Royal Breeze.

Pinas legt uit dat ze hulp nodig hebben en de waarheid willen horen, en daarom de brief aan ROS hebben gericht. Minister Emanuël heeft de groep gerustgesteld dat de markt niet verkocht is. Ze heeft bevestigd dat de markt eigendom is van de overheid en valt onder N.V. Havenbeheer, zoals bevestigd door de directeur van Havenbeheer.

Een andere groepsleider, Rachel Landveld, heeft het probleem van het parkeerterrein aan de voorkant van de Vreedzaammarkt ter sprake gebracht. Ze merkte op dat het niet duidelijk was dat marktverkopers na de renovatie van het gebied niet meer voor de markt mochten parkeren.

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft de groep gerustgesteld dat marktverkopers tussen 3 uur ’s ochtends en 10 uur ’s morgens de parkeerruimte kunnen binnenrijden om hun waar te lossen. Het districtscommissariaat heeft ervoor gezorgd dat de marktverkopers kunnen parkeren bij het pompgemaal naast de Vreedzaammarkt, waar een ruim parkeerterrein met 65 parkeerplaatsen beschikbaar is. De dc zegt dat de plek beveiligd is, dus de marktverkopers hoeven niet bang te zijn. “Ik zal altijd voor jullie opkomen, want jullie leveren ook een bijdrage aan de economie. De markt is belangrijk, ook voor toeristen”, voegt hij eraan toe.

Deze vernieuwingen maken deel uit van het beleid van de overheid om de binnenstad te verfraaien. De verfraaiing van de markt is een samenwerking geweest met Royal Breeze, die 700.000 euro heeft besteed aan de verfraaiing van de omgeving van de markt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister stelt marktverkopers gerust: "Vreedzaammarkt niet verkocht aan hotel"