Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister SOZAVO bezoekt ‘Wan Okasi’

Geplaatst

op

Foto 1 17 768x433

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO), bezocht Stichting Wan Okasi Zorgvervoer om een beter beeld te krijgen van de activiteiten van de Stichting. Middels een presentatie, verzorgd door de bedrijfsleider van Stichting Wan Okasi Zorgvervoer, Ioan Soeropawiro kreeg de minister inzicht in het doel en de taakstelling van de organisatie. De stichting zet zich in voor personen met een beperking.

Van de voorzitter van de stichting Aniel Koendjbiharie, kreeg de minister een uiteenzetting over de noden van de stichting. Ook het verhogen van de uitkering voor de mensen met een beperking kwam aan de orde. Koendjbiharie gaf ook aan dat de stichting met zeer beperkte middelen het hoofd boven water moet houden en daarom heeft aangeklopt bij het ministerie van Sozavo voor aanvullende hulp.

Minister Ramsaran sprak zijn waardering uit voor het werk dat door de stichting wordt verricht voor mensen met een beperking en senioren burgers die slecht ter been zijn. De bewindsman gaf verder aan dat het ministerie daar waar mogelijk, zeker zal bijdragen in het operationeel houden van de Stichting en dat behalve met financiele hulp, het ministerie ook kan inkomen met materiële en immateriële hulp. Het bezoek werd beëindigd met de toezegging op een vervolggesprek tussen het ministerie en de stichting.

Minister Ramsaran legde dit oriëntatie bezoek af met de directeur van Sociale Zaken Melitia Sentelia en onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijk Werk (KMW), Felicia Redjosentiko. –  Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen