woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Somohardjo zegt stakende ambtenaren te zullen overplaatsen

lees ook ...

Ouders mogen binnenkort hun kinderen dubbele achternamen gev...

Niet alleen baby’s, maar ook jonge kinderen mogen binnen niet al te lange tijd de naam van beide ouders dragen. Er is door Minister Weerwind voor Rechtsbescherming een wijzigingsvoorstel daarvoor naar...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) heeft moeite met de akties van de vakbond onder leiding van Donovan Grep bij het CBB en zegt dat al eerder zonder succes actie waren ondernomen. “Het doel om de dienstverlening bij het CBB te stagneren is wederom niet gehaald. Bij beide acties heeft de dienstverlening normaal voortgang gehad.”

BIZA-minister Bronto Somohardjo is de ambtenaren en staf van het CBB erkentelijk voor hun inzet en is ermee ingenomen dat zij niet zijn meegegaan in de opstelling en handelingen van bondsvoorzitter Grep. De bewindsman is er mee ingenomen dat de ambtenaren hebben geluisterd naar de oproep van CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie om de dienstverlening niet te stagneren. Hij vindt dat directeur Kanapé-Pokie tot de groep harde werkers binnen het CBB behoort en alle ondersteuning vedient.

De bewindsman trekt de legitimiteit van de bond onder leiding van Grep in twijfel, daar ook bestuursleden waaronder dhr. Deel als leidinggevende van BVB Sipaliwini aan de dokter Sophie Redmondstraat, geen gehoor zouden hebben geven aan oproepen van deze bond.

Minister Somohardjo zegt dat er geen sancties komen voor de groep ambtenaren die wel hebben meegedaan met de acties indien zij zich weer normaal op het werk aanmelden. Voor hen die zich niet op het werk aanmelden, zullen elders binnen de overheid ingezet worden. Dit in het kader van de ‘Public Sector Reform’.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo zegt stakende ambtenaren te zullen overplaatsen