donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Somohardjo verzekert keurmeesters voor Ied-Ul-Adha slachtingen

lees ook ...

Nieuw gekozen bestuur van 597

597 Netwerken (statutair bekend als VijfNegenZeven Netwerken) heeft een nieuwgekozen bestuur geïntroduceerd. Dit bestuur zal de partij leiden naar de komende verkiezingen op 25 mei 2025. Het bestuur b...

Dit jaar wordt het Ied-Ul-Adha feest, oftewel het offerfeest, gevierd op zondag 16 juni. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft verzekerd dat organisaties die het feest op deze dag vieren gerust kunnen slachten, aangezien de keurmeesters van Landbouw Veeteelt en Visserij aanwezig zullen zijn op de geregistreerde locaties.

Minister Somohardjo legde uit dat het gebruikelijk is dat het ministerie elk jaar moslimorganisaties om advies vraagt voor het vaststellen van de nationale feestdag. “Ook dit jaar was dat niet anders,” benadrukte hij. Dit jaar is er advies gevraagd aan de drie grote moslimorganisaties in Suriname: de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV), de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) en de Madjilies Moeslimien Suriname (MMS). Op basis van de meerderheid van de adviezen is besloten om het offerfeest op zondag 16 juni te houden.

Voor de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) valt de viering van het Ied-Ul-Adha feest echter op maandag 17 juni. Minister Somohardjo, die zelf ook tot de SMA behoort, heeft aangegeven dat hij zowel op zondag als maandag het feest zal vieren, wat drie dagen lang duurt. Hij benadrukte het belang van deze dag voor moslims: “Op deze dag leren wij over offervaardigheid, bereidheid tot offeren en gehoorzaamheid,” aldus de minister.

Met de ondersteuning van keurmeesters op de feestdag zorgt het ministerie ervoor dat de tradities en rituelen veilig en volgens de richtlijnen kunnen worden uitgevoerd. Het Ied-Ul-Adha feest is één van de twee belangrijkste religieuze dagen voor moslims wereldwijd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo verzekert keurmeesters voor Ied-Ul-Adha slachtingen