dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Somohardjo terug uit Egypte

lees ook ...

Civil servants are not paid if they are not registered

On December 31st, the National Servants Registration project will come to an end. As of January 1, 2023, unregistered civil servants will no longer be paid. On October 1, registration opened. The ...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken sprak op donderdag 8 juli 2021 tijdens de 8ste sessie van de driedaagse ministeriële conferentie over Vrouwen van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC). Deze vond plaats in de nieuwe administratieve hoofdstad Caïro van Egypte. Ministers belast met gender aangelegenheden, deskundigen uit de lidstaten van de OIC en vertegenwoordigers van internationale instellingen voor vrouwen woonden de conferentie bij.

President Abdul Fatah al-Sisi van Egypte opende de vergadering. Hij gaf aan dat de Islam vrouwen meer dan 1400 jaar geleden rechten heeft gegeven. De komende twee jaar zal Egypte zich richten op de economische versterking van vrouwen om gendergelijkheid te bereiken.

Minister Somohardjo bedankte de president en de organisatie in zijn toespraak voor de hartelijke ontvangst en het verblijf in Egypte. “De goede ontvangst bewijst dat Suriname de potentie heeft om uit te groeien tot grotere hoogte en de inspanningen om het welzijn van de Surinaamse vrouw en meisjes te verhogen, gewaardeerd worden door de andere lidstaten”. In zijn toespraak benoemde de minister de vooruitgang van Suriname die is geboekt op verschillende gebieden in het kader van het genderbeleid en de uitdagingen waar het land voor staat met betrekking tot de gendergelijkheid voor vrouwen en meisjes tijdens de Covid-19 pandemie.

De vele inspanningen van de regering om deze doelgroep tegemoet te komen in hun behoefte is een prioriteit van de regering Santhoki/Brunswijk. Er zijn verschillende maatregelen genomen om behoeftige vrouwen in deze tijd van crisis tegemoet te komen, maar “ondanks de vooruitgang die wereldwijd wordt geboekt op het gebied van gendergelijkheid is er nog veel werk aan de winkel”, gaf Somohardjo aan.

Op de conferentie werden er  14 resoluties aangenomen die onder meer betrekking hebben op de verbetering van de positie van vrouwen in de lidstaten, ontwikkeling van genderbeleid binnen de OIC en economische empowerement voor vrouwen binnen de lidstaten. Ook heeft de lancering plaatsgevonden van het Women’s Development Organisations, permanente hoofdkwartier in Egypte. Minister Somohardjo keerde gisteravond terug van de conferentie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo terug uit Egypte