donderdag 18 april 2024
24 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Somohardjo spreekt Synode EBGS toe

lees ook ...

Achterstallige salarissen leerkrachten worden deze maand uit...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vandaag de samenleving op de hoogte gebracht van recente ontwikkelingen met betrekking tot de salarisbetaling van een aantal leerkrac...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken sprak woensdag 24 augustus 2022 de 19e Synode van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) toe, vanwege de verantwoordelijkheid die zijn ministerie draagt over het Beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden. De bijeenkomst werd gehouden van 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus.

De synode is de hoogste instantie en wettige vertegenwoordiging van de EBG, waar afgevaardigden van alle instituten van de EBGS, het beleid van de afgelopen drie jaren evalueren, maar ook doelgerichte beleidsvoornemens voor de komende drie jaren zullen formuleren.

Minister Somohardjo toonde zich onder de indruk van de maatschappelijke betekenis en rol die de EBGS vanaf 1778 vervult binnen de multi-etnische en multireligieuze Surinaamse samenleving. “De EBGS heeft zich middels haar scholen, internaten, kindertehuizen, hospitalen, bejaardentehuizen en sportcentra consistent ingezet voor gemeenschapsontwikkeling welke een duurzame basis is voor welvaart en welzijn van ons geliefd Suriname,” aldus de bewindsman.

Eén van de actuele items die naar zeggen van praeses Desiré Peerwijk behandeld zal worden tijdens de synode is de kwestie van de 24 procent aandelen bij Kersten die overgedragen moeten worden aan de EBGS. Kersten is ontstaan vanuit het zendingswerk van de EBGS. De geestelijke sprak de hoop uit dat deze slepende kwestie die al bijkans zeven jaren duurt zo spoedig mogelijk juridisch wordt afgewikkeld.

Tijdens de synode zullen een nieuw Provinciaal Bestuur (PB), een nieuwe praeses en twee nieuwe vice praesessen worden gekozen. Er zal echter geen verkiezing plaatsvinden voor een nieuwe bisschop aangezien de EBGS reeds over drie bisschoppen beschikt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo spreekt Synode EBGS toe