maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Somohardjo spreekt Synode EBGS toe

lees ook ...

Surinaamse taekwondo deelnemers missen Olympische spelen in ...

De Surinaamse taekwondo-deelnemers zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs, Frankrijk. Ondanks hun deelname aan een kwalificatietoernooi in de ...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken sprak woensdag 24 augustus 2022 de 19e Synode van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) toe, vanwege de verantwoordelijkheid die zijn ministerie draagt over het Beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden. De bijeenkomst werd gehouden van 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus.

De synode is de hoogste instantie en wettige vertegenwoordiging van de EBG, waar afgevaardigden van alle instituten van de EBGS, het beleid van de afgelopen drie jaren evalueren, maar ook doelgerichte beleidsvoornemens voor de komende drie jaren zullen formuleren.

Minister Somohardjo toonde zich onder de indruk van de maatschappelijke betekenis en rol die de EBGS vanaf 1778 vervult binnen de multi-etnische en multireligieuze Surinaamse samenleving. “De EBGS heeft zich middels haar scholen, internaten, kindertehuizen, hospitalen, bejaardentehuizen en sportcentra consistent ingezet voor gemeenschapsontwikkeling welke een duurzame basis is voor welvaart en welzijn van ons geliefd Suriname,” aldus de bewindsman.

Eén van de actuele items die naar zeggen van praeses Desiré Peerwijk behandeld zal worden tijdens de synode is de kwestie van de 24 procent aandelen bij Kersten die overgedragen moeten worden aan de EBGS. Kersten is ontstaan vanuit het zendingswerk van de EBGS. De geestelijke sprak de hoop uit dat deze slepende kwestie die al bijkans zeven jaren duurt zo spoedig mogelijk juridisch wordt afgewikkeld.

Tijdens de synode zullen een nieuw Provinciaal Bestuur (PB), een nieuwe praeses en twee nieuwe vice praesessen worden gekozen. Er zal echter geen verkiezing plaatsvinden voor een nieuwe bisschop aangezien de EBGS reeds over drie bisschoppen beschikt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo spreekt Synode EBGS toe