dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Somohardjo: Nieuwe raad moet Kustwacht versterken

lees ook ...

Waar er rook is, is er vuur

Chan Santokhi is president van een regering die transparantie beloofde in al hun beleids-handelingen. Transparantie betekent een heldere doorkijk van zaken, maar in plaats daarvan is alles van deze re...

Sinds kort is er bij de Kustwacht Suriname een nieuwe Raad voor de Kustwacht (RvK) geïnstalleerd door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). Volgens de minister hebben de RvK-leden een belangrijke rol te vervullen in het goed functioneren van de Kustwacht.

“De raad moet de nodige ondersteuning bieden door onder andere toezicht te houden op het bestuur van de Kustwacht Suriname teneinde te geraken tot het formuleren van een integraal beleid voor de Kustwacht.” Hij deelde verder mee dat vanwege de Covid-19-pandemie de raad twee maanden later is geïnstalleerd dan aanvankelijk was gepland.

Verder gaf Somohardjo de nieuwe raad mee dat zij de nodige instructies zullen krijgen voor het opstellen van het beleidsplan, het operationeel jaarplan, de begroting en het jaarverslag. Dit alles zal gebeuren in samenspraak met de waarnemend directeur van de Kustwacht.

“Kortom de raad dient er samen voor te zorgen, dat de bedrijfsvoering van de Kustwacht Suriname op orde is, teneinde te geraken tot een gecoördineerde uitvoering van de taken en verantwoordelijkheden, zodat een hogere graad van efficiëntie in het functioneren van de Kustwacht kan worden bereikt.”

Radjoe Bhola, waarnemend directeur van de Kustwacht, benadrukte dat het beschikken over een RvK een van de belangrijkste pijlers is van de Kustwacht. Met de komst van de RvK verwacht hij dat het ontwikkelingsproces van de organisatie hierdoor versneld ter hand kan worden genomen.

Voor Rudy Roeplal, voorzitter van de RvK, is het belangrijk dat zaken die geparkeerd waren, wederom worden opgepakt.

De RvK bestaat verder uit de leden: S. Ramlall (Kabinet President), F. Hardjopawiro (Biza), P. Amritpersad (LVV), A. Waterberg (JusPol), C. Griffith (NH), W. Kioe A Sen (Defensie), M. Wijnerman (Financien & Planning) en F. Lila (TCT).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo: Nieuwe raad moet Kustwacht versterken