zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Somohardjo niet op de hoogte van overhevelen Kustwacht

lees ook ...

Opleiding assistent-verpleeghulp bij SAO

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft gepland om op 28 november met de training Assistent-Verpleeghulp te beginnen. SAO-directeur Joyce Lapar, zegt dat deze training niet nieuw i...

“Ik draag hier geen kennis van. Misschien heb ik de memo met die mededeling gemist, want ik heb niet begrepen dat de regering voornemens is om de Kustwacht onder te brengen bij Defensie. De Kustwacht is een civiele handhavingsorganisatie”, zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza).

Hij zal het jammer vinden als de leiding van het land beslist om de Kustwacht weg te halen bij Biza. “Ik heb een goede band met de kustwachters, ik was afgelopen week nog bij ze op bezoek en we hebben mooie projecten in het verschiet. Maar nogmaals, misschien heb ik de memo gemist. Als het echt zo is dan wacht ik de directieven af van de leiding van het land en de wetswijziging in het parlement, want de wet Kustwacht zal gewijzigd moeten worden”, zegt minister Somohardjo.

Tijdens de besprekingen tussen Defensieminister Krishna Mathoera en haar Nederlandse collega Anna Bijleveld-Schouten is ook de Kustwacht aan de orde gekomen. De ondertekende intentieverklaring over de hernieuwde samenwerking heeft betrekking op diverse gebieden van Defensie, waaronder technische assistentie op het gebied van organisatieontwikkeling aan de Surinaamse Kustwacht.

Hoewel de Kustwacht nog valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken, zullen volgens Mathoera in de komende tijd gesprekken worden gevoerd om na te gaan onder welk ministerie precies de Kustwacht zou moet ressorteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo niet op de hoogte van overhevelen Kustwacht