vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Somohardjo gaat na hoe invulling te geven aan Javaans Nieuwjaar

lees ook ...

Politiekorps versterkt met 281 manschappen

281 personen hebben met goed gevolg de Elementaire Politie Opleiding van het Korps Politie Suriname (KPS) afgerond. Zij werden woensdag door waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh op het...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) is met consultatierondes gestart om bij organisaties na te gaan, hoe invulling te geven aan de herdenking van het Javaans Nieuwjaar. De bewindsman heeft graag de betrokkenheid van zoveel mogelijk culturele, maatschappelijke, sociale en religieuze organisaties die verbonden zijn met elkaar door de Javaanse identiteit. Hij praat met de 75 aanbieders van de petitie waarin het verzoek tot het verheffen van Javaans Nieuwjaar tot een nationale vrije dag werd gedaan.

Voor de activiteiten op 31 juli is het Onafhankelijkheidsplein al gereserveerd. Minister Somohardjo benadrukt dat het bij de Javaanse gemeenschap niet gaat om een dag niet werken, maar om de erkenning en waardering. De Javanen zijn volgens hem één van de vier grote bevolkingsgroepen die hebben bijgedragen aan het mede helpen opbouwen aan de natie.

“Het moet niet zo zijn, dat wij een dag hebben gekregen en niets doen. Deze dag moet ook één zijn, waarbij de jongeren bewust worden gemaakt van hun roots en tot het besef komen dat deze bijzondere dag niet zomaar tot stand is gekomen.”
De andere relevante, religieuze, sociale en maatschappelijke groepen, die affiniteit hebben met de Javaanse identiteit worden de komende dagen ontvangen.

Er zal gezamenlijk van gedachten worden gewisseld om deze eerste nationale dag voor de Javaanse gemeenschap tot een gedenkwaardig evenement te maken. Minister Somohardjo riep op niet te focussen op onze verschillen, maar op onze overeenkomsten. “Dat is dat we ons verbonden voelen met de Javaanse identiteit. We zijn dat verplicht aan onze kinderen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo gaat na hoe invulling te geven aan Javaans Nieuwjaar