zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Somohardjo betrekt PA studenten bij beleid

lees ook ...

Surinaamse taekwondo deelnemers missen Olympische spelen in ...

De Surinaamse taekwondo-deelnemers zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs, Frankrijk. Ondanks hun deelname aan een kwalificatietoernooi in de ...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) opende op maandag 14 februari de Bestuurskunde Week van de studierichting Public Administration van de Anton de Kom Universiteit van Suriname die tot en met 18 februari loopt. Het doel is om de studierichting binnen de samenleving beter zichtbaar te maken en de praktijk van het Surinaams openbaar bestuur dichterbij  de studenten te brengen.

In zijn openingstoespraak onderstreepte de bewindsman het belang van goed opgeleide bestuurskundigen, die in staat zijn allerhande vraagstukken van overheidsbeleid, -bestuur en -organisatie kunnen aanpakken, bestuderen en oplossingen daarop te vinden. “En goed functionerende overheid vormt een van de belangrijke bouwstenen voor een goed functionerende samenleving”, zegt minister Somohardjo. “Dus goede bestuurskunde draagt bij aan een goede samenleving.”

Om de universiteit direct te betrekken bij het aanpakken van maatschappelijke kwesties, zullen alvast drie studenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de werkgroepen, die onderverdeeld zijn in de Taskforce Public Sector Reform (PSR of Hervorming Overheidsapparaat). Deze taskforce rapporteert aan de Onderraad PSR, waar de president de voorzitter van dit uitvoeringsorgaan is, terwijl de vicepresident de ondervoorzitter is en de BiZa-minister de coördinator is van dit geheel.

De studierichting Public Administration vervult volgens minister Somohardjo een belangrijke taak in het opleiden en afleveren van competente bestuurskundigen, die oplossingsmodellen kunnen aandragen voor de vele maatschappelijke problemen op basis van onderzoek bij het formuleren, implementeren en evalueren van beleidsvraagstukken.

Bestuurskunde heeft betrekking op alle publieke organisaties en de relaties die zij onderhouden met zelfstandige organisaties, het bedrijfsleven, vakorganisaties en burgers. Bestuurskundigen kunnen dus specialisten zijn voor zowel de overheid als het bedrijfsleven zoals onderzoek- en adviesbureaus, die ook vaak gebruik maken van hun expertise. Het ministerie van Binnenlandse Zaken timmert elke dag aan de weg ter verbetering van het overheidsfunctioneren. In deze zittingsperiode is een heel traject uitgezet voor de uitvoer van het overheidshervormingsprogramma en het verbeteren van de dienstverlening.

Aan de studenten wenste de minister een succesvolle Bestuurskunde Week toe. Hij deed op hen het beroep dat ze na hun afstuderen, inderdaad hun kennis, kunde en positieve attitude inzetten om maatschappelijke vraagstukken oplossingsgericht aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo betrekt PA studenten bij beleid