maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Somohardjo benadrukt positieve ontwikkelingen en waardering voor ambtenaren

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

Op vrijdag 5 januari organiseerden het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een Opo Yari-viering om de ambtenaren van de Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) in Coronie, Wageningen en Nickerie te waarderen voor hun inzet in 2023. De viering vond plaats op het CBB-kantoor in Nieuw Nickerie.

Biza-minister Bronto Somohardjo beschouwde december als de geschikte maand om terug te kijken op de prestaties van het afgelopen jaar. Hij benadrukte het belang van zowel reflectie als vooruitkijken.

Minister Somohardjo noemde positieve ontwikkelingen in het district Nickerie, waaronder de decentralisatie van dienstverlening via Service Units, de lancering van het BASS-systeem, wijzigingen in de Personeelswet, het online plaatsen van geboorteakten op de website van het Nationaal Archief Suriname en de afronding van het Monitoring- en Evaluatieplan voor het Gendervisiebeleidsdocument 2021-2035.

Ondanks beperkte middelen uitte de bewindsman trots over de behaalde resultaten en beloofde hij een voortdurende monitoring en evaluatie van het beleid gedurende het dienstjaar 2024. Juanito Eijk, onderdirecteur Administratieve Diensten van BiZa, benadrukte dat de Opo Yari bedoeld is om het nieuwe jaar op een andere manier te beginnen en keek optimistisch naar de vooruitzichten in 2024.

Directeur Anastatia Kanapé-Pokie van CBB noemde 2023 uitdagend maar dankzij flexibiliteit en inzet van het personeel bleef de dienstverlening gegarandeerd. Ze besprak de nieuwe verhuismodule als aandachtspunt, waarbij verhuizers niet meer terug hoeven naar het oud-adres, maar direct bij het CBB-kantoor van het nieuw adres de verhuizing kunnen doorgeven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo benadrukt positieve ontwikkelingen en waardering voor ambtenaren