zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
4
(1)

Minister Somohardjo benadrukt broederschap en naastenliefde in Ied-ul-Fitr toespraak

lees ook ...

Suriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale inte...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 17 mei 2024 de minister van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, heeft namens president Chandrikapersad Santokhi, de Surinaamse gemeenschap toegesproken ter gelegenheid van Ied-ul-Fitr, het feest dat het einde van de heilige maand Ramadan markeert. Deze periode, gekenmerkt door vasten, reflectie, en gebed, wordt afgesloten met een viering van vernieuwing en gemeenschapszin.

De bewindsman benadrukte de essentiële waarden van geduld, standvastigheid, en zelfreflectie die de vastenmaand met zich meebrengt. Hij onderstreepte het belang van het afzien van niet alleen fysieke behoeftes maar ook immorele daden, en het streven naar een betere versie van onszelf en daarmee een betere samenleving.

Hij ging in zijn toespraak verder in op de manier waarop de vastenmaand de basis legt voor een diepgeworteld begrip van solidariteit, door eenieder het gevoel van honger en dorst te laten ervaren en zo het medeleven met minder bedeelden te vergroten. Deze periode bevordert tevens de saamhorigheid tussen verschillende religieuze groepen in Suriname, een aspect dat volgens minister Somohardjo, Suriname uniek maakt op wereldniveau.

De minister sprak de hoop uit dat de viering van Ied-ul-Fitr zal dienen als een inspiratiebron voor de verdere verdieping van vrede en eenheid binnen de Surinaamse gemeenschap. Hij riep op tot het vasthouden aan positieve intenties en het nalaten van negativiteit, in lijn met de spirituele vernieuwing die de Ramadan teweegbrengt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo benadrukt broederschap en naastenliefde in Ied-ul-Fitr toespraak