vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Somohardjo antwoordt DNA-lid Patricia Etnel

lees ook ...

Guyanese ambassadeur en minister Kuldipsingh bekijken busine...

De ambassadeur van Guyana en de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh, hebben tijdens een dialoog op 27 maart 2023 de mogelijkheden voor ...

BiZa-minister Bronto Somohardjo antwoordde DNA-lid Patricia Etnel tijdens de openbare vergadering op 26 januari toen zij aangaf, dat het besluit van ‘no work no pay’ de minister waarschijnlijk geen persoonlijk voordeel gaat opleveren, dat hij zeker weet dat het het land voordeel gaat opleveren. “Ik ben geen populist, ik wil goed beleid maken en niet alleen maar werken voor de volgende verkiezing, voegde de minister er aan toe.”

“Ik ben er voor de 85 procent ambtenaren die wel hard werkt, die wel loyaal zijn aan de dienst. Een efficiënte overheid is goed voor heel het land”, zei de minister.
Hij zegt verder, dat een rapport van de Inter-American Development Bank (IDB) heeft uitgewezen, dat met een inefficiënt ambtenarenapparaat het 220 jaren duurt, voordat je het BBP van het land kan verdubbelen, maar met een goed draaiend ambtenarenapparaat, het 22 jaren duurt om het BBP te verdubbelen.

Leden van het parlement hebben thans gezegd, dat van de 15 procent van de ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd ook ambtenaren zijn die door de politiek zijn thuis gezet. Volgens Somohardjo zal er rekening gehouden worden met die ambtenaren die willen werken maar om politieke redenen niet kunnen of mogen werken. Maar er gaat geen rekening gehouden worden met ambtenaren, die moedwillig de dienst ‘dokken’.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Somohardjo antwoordt DNA-lid Patricia Etnel