woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Sociale Zaken: “Verhogingen in Suriname zijn zwaar”

lees ook ...

Suriname handhaaft VN-verdrag tegen mensenhandel

Op dinsdag 16 juli 2024 hebben de hulpofficieren van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) een werkbezoek gebracht aan de procureur-generaal (pg) bij het Openbaar Ministerie, Garcia Paragsingh. Tij...

De verhogingen in Suriname zijn zwaar, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Hij vult daarbij aan dat er soms bittere pillen ingenomen moeten worden om de economie gezond te maken. Dit zei de bewindsman maandag tijdens een regeringspersconferentie. Hij is tijdens de persconferentie breedvoerig ingegaan op het Sociaal programma.

Verder benadrukt de minister dat er tegelijkertijd een opvang gecreëerd moet worden om de nood van de gemiddelde burger te lenigen zodat zij niet in een uitzichtloze situatie terechtkomen. Het Sociaal programma is een koopkracht versterking vanuit de overheid, met het oog om de overstap te doen van object naar subjectsubsidie.

Voor de uitvoering hiervan is er SRD 1,2 miljard goedgekeurd. Dit sociaal programma is een overheidsbreed programma waarbij maandelijks een bedrag van SRD 1800 uitgekeerd zal worden. De zeven goederen en diensten welke gesubsidieerd worden zijn: brandstof, elektriciteit, voedsel (basisbehoeften), transport, kookgas, water en medicamenten.

“Het is de bedoeling dat de eerste groep kwetsbare gezinnen de SRD 1800 morgen te zien krijgt op hun Moni Karta”, dit maakte minister Ramsaran bekend na bevestiging te hebben gehad vanuit de Project Implementation Unit, welke nauw in contact is met de Surinaamse Postspaarbank.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Sociale Zaken: “Verhogingen in Suriname zijn zwaar”