zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
1
(1)

Minister Sewdien stelt nieuw technisch team aan voor pompgemaal Wakay

lees ook ...

Wetenschappers AdekUS in Beraad Over Arbeidsvoorwaarden

De Vakvereniging van Wetenschappelijk Personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (VWPU) heeft actie ondernomen door het stopzetten van colleges en examens. De reden achter dit besluit is ...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft per direct een nieuw technisch team ingesteld voor de reparatie, het onderhoud en het beheer van de pompen te Wakay. Dit team neemt de taken over van het OWMCP-team, dat vanwege onzorgvuldig beheer en sabotage van de pompen van het terrein is verwijderd.

Het pompgemaal, dat cruciaal is voor de irrigatie van de rijstsector in Nickerie, kampt sinds de opstart in oktober 2023 met voortdurende storingen. Hierdoor is de inzaai op 32.000 hectare niet gehaald en dreigen boeren die al ingezaaid hebben hun gewas te verliezen.

Ondanks dat het ministerie van LVV de afgelopen maanden miljoenen SRD’s heeft besteed aan reparaties en brandstof, bleven de problemen zich voordoen. Minister Sewdien heeft bewijzen dat monteurs van het OWMCP opzettelijk onderdelen verduisterden en de pompen saboteerden.

Particuliere bedrijven hebben aangeboden om de pompen te repareren voor bedragen tussen de 1 en 6 miljoen SRD. De minister heeft aangifte gedaan bij de politie over de misstanden op Wakay.

Het nieuwe team dat het beheer overneemt, staat onder leiding van Armand Bipat, power generation manager bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). EBS heeft ervaring met de reparatie en het onderhoud van soortgelijke motoren als die in het pompgemaal Wakay.

Het EBS-team heeft als doel om binnen een week de tweede pomp te Wakay weer in gebruik te nemen en de capaciteit van de nu werkende pomp op te voeren. Minister Sewdien heeft zijn beslissing om het OWMCP-team te vervangen gecommuniceerd met president Chandrikapersad Santokhi en de minister van Regionale Ontwikkeling, waartoe het OWMCP behoort.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Sewdien stelt nieuw technisch team aan voor pompgemaal Wakay