woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Sewdien opent meldpunt Nickerie voor burgerzaken

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op maandag 5 maart 2024 het Meldpunt Nickerie officieel geopend, gevestigd op het hoofdkantoor van het ministerie van LVV in Nieuw- Nickerie. Dit meldpunt zal op doordeweekse dagen toegankelijk zijn voor alle burgers tussen 7 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags, met als doel burgers te ondersteunen die problemen ervaren bij het afhandelen van overheidszaken.

Minister Sewdien benadrukte dat de president bij elk bezoek aan Nickerie overspoeld wordt met klachten, brieven en verzoeken van burgers over diverse kwesties die maar niet opgelost lijken te kunnen worden. Het meldpunt, gelegen op de begane grond van het gebouw, moet een laagdrempelige plek zijn waar burgers vrijuit hun zorgen kunnen uiten, variërend van grondproblemen tot het verkrijgen van basisvoorzieningen en sociale ondersteuning.

Elke burger heeft recht op de ondersteuning die hen wettelijk toekomt, aldus minister Sewdien. Hij benadrukte het belang van een nieuwe start aan het begin van de maand om de belangen van de burgers adequaat te behartigen. Het meldpunt zal worden bemand door getraind personeel dat bezoekers op professionele wijze zal ontvangen en begeleiden.

Het is de bedoeling dat het meldpunt niet alleen een plek wordt waar klachten worden genoteerd, maar vooral een plek waar burgers daadwerkelijk hulp en oplossingen vinden. Bij de opening van het Meldpunt Nickerie was ook presidentieel adviseur Stanley Dijksteel aanwezig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Sewdien opent meldpunt Nickerie voor burgerzaken