vrijdag 29 maart 2024
29 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Sewdien naar Barbados voor contracten verkoop

lees ook ...

AZP vraagt dringend om noodmaatregelen

Tijdens de regeringsvergadering van vanmiddag staat de ernstige situatie bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) op de agenda. Specialisten hebben publiekelijk alarm g...

Suriname heeft voldoende landbouwarealen om de agrarische productie te vergroten. Dat zegt minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Echter zal het land vanwege klimaatverandering zijn productieactiviteiten voor een belangrijk deel moeten verplaatsen naar de oude kustvlakte waar de mechanisatie graad gemakkelijk opgevoerd kan worden.

De mechanisatie moet omhoog vanwege de schaarste aan arbeiders en de hoge productiekosten die arbeidskrachten met zich mee brengen. De buitenlandse bedrijven die in de Surinaamse agrosector wensen te investeren zullen dit in partnerschap met Surinaamse bedrijven mogen doen waarvoor middels een leaseconstructie gronden beschikbaar zullen worden gesteld.

Momenteel vertoeft een delegatie uit de private sector en parastatale bedrijven onder leiding van de LVV-minister op Barbados voor concrete afstemming omtrent verscheping van de eerste containers naast bacoven en varkensvlees die hun weg naar daar al hebben gevonden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Sewdien naar Barbados voor contracten verkoop