zaterdag 23 september 2023
28.3 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Sewdien en Indiase ambassadeur planten kostbare Sandelhoutboom in Suriname

lees ook ...

Viskeuringsinstituut neemt nieuw gebouw in gebruik

De Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) is in een nieuw gebouw gevestigd. Vandaag heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) samen met de directeur van het VKI, Julliett...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran hebben een kostbare Sandelhoutboom geplant in de tuin van het ministerie van LVV. De export van deze boom vanuit India is verboden. De Sandelhoutboom is inheems in India en staat bekend om zijn geurende hout, dat veelvuldig wordt gebruikt in wierook, parfums en andere aromatische producten.

Het hout wordt ook gewaardeerd vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen rot, waardoor het populair is voor meubels en decoratieve items. Sandelhoutbomen in India worden beschermd door strenge regelgeving om hun duurzaamheid te waarborgen.

Andere varianten van deze waardevolle plant komen ook voor in Australië en Hawaï. Het duurt ongeveer zeven jaar voordat de plant uitgroeit tot een boom van ongeveer 9 meter hoog, met witte bloemen, en wordt gewaardeerd om zijn veelzijdige functionaliteit.

Ambassadeur Balachandran sprak zijn waardering uit voor de geschikte weersomstandigheden en bodemgesteldheid van Suriname, die ideaal zijn voor planten uit India. Hij benadrukte dat de Sandelhoutboom, naast haar heilige betekenis, ook krachtige medicinale eigenschappen bezit, wat al bewezen is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Sewdien en Indiase ambassadeur planten kostbare Sandelhoutboom in Suriname