donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Sewdien bezoekt Uitkijkpolder

lees ook ...

GBB streeft naar gebruikersvriendelijk digitaal platform voo...

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de efficiëntie en transparantie van het grondaanvraagproces door de introductie van een nieuw d...

Gistermiddag heeft de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ing. P. Sewdien een bezoek gebracht aan de Uitkijkpolder in het district Saramacca. De districtscommissaris van Saramacca, mevr. Sherin Bansi-Durga en het Dna lid Rajindre Debie waren daarbij aanwezig.

De minister heeft zich oriënteerde zich over de uitvoering van de werkzaamheden met betrekking tot het bezanden van de wegen in de polder, die uitgevoerd worden door het aannemingsbedrijf SUPRA N.V. Na de afronding van deze tweede fase van de werkzaamheden zullen er 25 kilometer aan wegen zijn aangepakt in de polder, in samenwerking met het commissariaat van Saramacca.

De minister liet zich ook informeren over het tekort aan bevloeiingswater in de polder vanwege de grote droogte waarmee de landbouwgebieden thans worden geteisterd.

De minister neemt waar voor de minister van Openbare Werken(OW) en gaf in die hoedanigheid opdracht aan de heer V. Rosiek van de afdeling sluizen, gemalen en kanalen van OW en de president-commissaris van N.V. Surzwam, de heer P. Bissumbhar, om een grote water pomp te installeren met een capaciteit van 1,2 m3 water per seconde te Leiding 3, in de Uitkijkpolder ter hoogte van het Saramacca kanaal.

De aanwezige landbouwers ter plaatse waren blij met de waterpomp en bedankten de Minister, de Dc en het Dna-lid hartelijk voor de snelle aanpak. De boeren bedankten de delegatie ook voor de aanpak van de wegen in de polder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Sewdien bezoekt Uitkijkpolder