vrijdag 29 september 2023
28.3 C
Paramaribo
16.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Sewdien bezoekt InVitroPlants Grassalco N.V.

lees ook ...

DNA leden lopen stage in Nederland

Vijf medewerkers van het Surinaams parlement lopen van 11 tot en met 30 september 2023 stage bij de Tweede Kamer ten behoeve van de capaciteitsversterking van De Nationale Assemblée (DNA) maar vooral ...

InVitroPLants Grassalco N.V. kreeg op 1 augustus jongstleden bezoek van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Hij was in gezelschap van de ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Nicolas de Bouillane de Lacoste. In aanwezigheid van General manager Philippe Dury kreeg de delegatie een rondleiding in het bedrijf, dat nu staat op de oude koffieplantage La Solitude in het district Commewijne.

InVitroPLants Grassalco N.V. is een dochteronderneming van Grassalco N.V.  Het is een modern laboratorium, dat gespecialiseerd is in de productie van in-vitro (weefselkweek) plantmateriaal. Verschillende soorten plantmateriaal wordt hier vermeerderd.

Tropisch plantaardig materiaal kan onder de juiste condities groeien in Greenhouses die ook wel ‘het hart’ van InVitroPlants Grassalco N.V. wordt genoemd.

“Mijn interesse welke mij hiernaartoe gebracht heeft, is om waar te nemen wat voor plantmateriaal er allemaal geproduceerd wordt en welk deel voor de agrarische sector gebruikt kan worden. Tot mijn verrassing heb ik mogen waarnemen dat alle soort plantmateriaal hier geproduceerd kan worden en reeds in productie is. Banaan, gember, zoete patat, ananas, cassave, koffie, cacao en noem het maar op zijn enkele van de vele plantmaterialen” zei de bewindsman, die onder de indruk was.

De bewindsman zegt dat LVV van hieruit de agrarische sector een boost wil geven, maar tegelijk ook de boeren van gezond materiaal voorzien.  “Er is werk te doen en het bedrijf InVitroPLants Grassalco N.V. kan voorzien. Met mijn collegaminister van Natuurlijke Hulpbronnen, waaronder dit bedrijf haar taken uitoefent, zal ik zaken bespreken,” zegt Sewdien.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Sewdien bezoekt InVitroPlants Grassalco N.V.