dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Sewdien bereikt accoord met bonden van SAIL en Cevihas

lees ook ...

President Santokhio naar Caricom-Cuba summit Barbados

President Santokhi is vandaag, 05 december in zijn rol als CARICOM voorzitter afgereisd naar de Caricom-Cuba summit die in Barbados gehouden wordt. Tijdens deze summit zal Cuba haar overzicht prese...

Op donderdag 11 februari ontving LVV-Minister Sewdien de leiding van de vakbonden van zowel SAIL als Sujafi. Hierbij werden de bestaande knelpunten besproken wat tot een gemeenschappelijk akkoord heeft geleid.

Het besluit houdt in dat de 30 snapperboten welke door SAIL gecontracteerd zijn bij SAIL zullen blijven aanmeren. Alle overige boten met een buitenlandse registratie zullen normaal bij Cevihas aanmeren. Echter dient Cevihas de kwaliteit van haar dienstverlening dusdanig te verbeteren dat afhandeling van de boten binnen 3 dagen afgerond moet zijn. Boten die niet afgehandeld kunnen worden zullen na inklaring en visitatie door de douane toestemming van Cevihas krijgen om op lokatie van de verwerker te mogen lossen. Cevihas zal ook werken aan meer marktconforme prijzen. Dit zal bilateraal tussen Cevihas en haar cliënten overeengekomen worden.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de snapperboten slechts een paar aanlandingen per jaar hebben. Hier wil de LVV-Minister een eind aan brengen door de vergunningsvoorwaarden aan te scherpen. Door dit besluit kan onze export van redsnapper zelfs verdubbeld worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Sewdien bereikt accoord met bonden van SAIL en Cevihas