donderdag 23 maart 2023
26 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister ROS bezoekt westelijke districten

lees ook ...

Wereldwaterdag 2023 gericht op versnelde oplossing water- en...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname zal van 20 tot en met 24 maart een reeks van bewustwordingsvideo's, weetjes en tips via hun Facebookpagina en GOV.TV delen in verband met Wereldw...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft donderdag jongstleden een oriëntatiebezoek afgelegd aan de districten Saramacca en Coronie, waarna  Nickerie de volgende dag werd aangedaan. Tijdens het bezoek hebben de districtscommissarissen (dc’s) de problemen die in hun districten aan de minister voorgelegd. De grootste problemen zijn van financiële aard.  Minister Emanuël vindt het belangrijk “als leidinggevende om zich te oriënteren op de werklocatie en de omstandigheden waaronder de mensen werken, goed tot je te nemen. Op die manier ben je beter instaat om adequaat in te spelen op tekortkomingen”.

Dc Sherin Bansi-Durga van Saramacca gaf aan dat de financiële situatie op haar commissariaat van dien aard is dat het personeel dat in dienst genomen is door de vorige regering niet kan worden betaald. “Velen van hen hebben ook geen werk”, zei Bansi.
De minister vindt het inspirerend te zien dat het personeel ondanks de beperkte middelen zich enorm inzet om heel wat zaken toch te realiseren.  Ze zei van het district Saramacca dat het wat betreft ontwikkelingspotentieel heel hoog staat  aangeschreven. Daarbij wordt onder andere gedacht aan de vruchtbare gronden voor landbouwdoeleinden.

Dc Maikel Winter van Coronie stelde dat de slechte financiële situatie in alle districten, duidelijk zichtbaar is. De minister wees erop dat de economische mogelijkheden in het district Coronie talloos zijn. Het is dus belangrijk dat er vanuit het commissariaat alvast goed huiswerk gemaakt wordt. “Het overheidsinstituut werkt ondersteunend naar de andere maatschappelijke entiteiten die moeten zorgen voor de economische opleving in het district. De overheid begrijpt daarbij dat de middelen niet voor het oprapen zijn, maar met de juiste opstelling en een coöperatieve benadering kan de levensstandaard van de mensen verbeterd worden”, onderstreepte minister Emanuel haar standpunt.

De minister gaf ook aan dat er vanuit het ministerie wordt gewerkt aan het verder decentraliseren van het sportbeleid. Dit is nodig om de sporttalenten in de districten vroegtijdig te ontdekken en hen te ontwikkelen tot topsporters om zowel nationaal zowel internationaal te kunnen presteren, waarbij ook een belangrijke rol weggelegd is voor de districtscommissariaten. Aldus de bewindsvrouw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister ROS bezoekt westelijke districten