dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister ROS bezoekt door wateroverlast getroffen gebieden

lees ook ...

Fernandes Kerstbrood Festijn

Het bedrijf Fernandes heeft met het Fernandes Kerstbrood Festijn,  gehouden in de Internationaal Mall aan de Ringweg, kerst ingeluid in Suriname. Op verschillende plekken vóór en tijdens dit evenement...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zei bij haar bezoek aan de boeren van Nickerie dit weekeind, dat de regering een duurzame oplossing wil rond de wateroverlast in het land. Ze zei dit omdat aanhoudende regens in de stad, de districten en het binnenland voor veel schade hebben gezorgd de achterons liggende weken. In dat kader instaleerde president Chandrikapersad Santokhi een clusterteam bestaande uit de ministeries Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Openbare Werken (OW) en ROS die zich moet oriënteren betreffende de schade die de regens van de afgelopen periode hebben aangericht in de verschillende gebieden.

Zo is er reeds een bezoek gebracht aan het gebied Wageningen in Coronie en diverse polders in Nickerie waar er sprake is van wateroverlast. ‘We zijn er om te kijken hoe dit probleem op korte termijn opgelost kan worden ‘, zei de bewindsvrouw. De boeren in Nickerie zijn het zwaarst getroffen door de wateroverlast. Landbouwgronden en de diverse gewassen zoals rijst en groenten zijn zo goed als vernietigd. Er is reeds gesproken met enkele deskundigen die de problemen die door de boeren zijn aangekaart, in een plan op te nemen. De regering heeft een bedrag van SRD 50 miljoen ingezet om de boeren die schade hebben geleden enigszins tegemoet te komen. Hierbij wordt er ook gedacht aan de boeren in het binnenland, wiens kostgronden door  wateroverlast zijn vernietigd.

De minister stelt dat er een structurele oplossing gebracht moet worden aan dit probleem. Tijdens de vergadering tussen het clusterteam en de samenleving c.q. boeren van Nickerie heeft de bewindsvrouw onder andere gevraagd dat de diverse knelpunten wordt besproken. Ook kunnen eventueel adviezen met betrekking tot de aanpak gegeven worden. Volgend jaar moet de samenleving niet wederom te kampen krijgen met wateroverlast.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister ROS bezoekt door wateroverlast getroffen gebieden