Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Roline Samsoedien naar huis

Geplaatst

op

door

Minister Roline Samsoedien heeft haar ontslag vandaag  ingediend. Dat deed de bewindsvrouw per briefbij het Staatshoofd van Suriname, Desire Bouterse.  In de afgelopen dagen deden geruchten deronde alsof haar zoon betrokken zou zijn geweest bij een verkrachtingszaak bijeen 10 jarig meisje. Kort daarvoor deden er ook geruchten de ronde aslof debewindsvrouw van ROGB gesjoemeld zou hebben met gronden.

Vorige week verschenen er via verschillende locale mediahuizen berichtendat de zoon van Samsoedien betrokken zou zijn bij een verkrachtingszaak. In hetverlengde daarvan werd aangegeven dat de minister de ambtenaren van hetpolitiepost Lelydorp, wanica onder druk zou hebben gezet de zaak niet inbehandeling te nemen en dat de ouders van het kind benaderd zouden zijn voorhet aannemen van onroerende goederen. De ouders hebben op vershillende momentenlaten weten dat hun kind niet te koop is. Aan de andere kant ontkennenSamsoedien en haar zoon dat er sprake zou zijn van een verkrachting en gevenverder aan dat het om een vieze politieke stunt gaat omdat ze haar liever ziengaan dan komen.

Volgens het Nationaal Informatie Instituut,NII heeft het Staatshoofd haarontslag aanvaard. Verwacht wordt dat er in de komende periode sprake zal zijnvan  een reshuffeling. Zo werd de naamvan de NH minister, Regillio Dodson genoemd. Het blijkt volgens bronnen datzijn dagen als bewindsman geteld zijn en dat hij plaats moet maken voor deondervoorzitter van de NDP, Sergio Akiemboto die nu de directeur is vanGrassalco.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Dode bij bootongeluk Surinamerivier

Geplaatst

op

door

Bij een bootongeluk zondag op de Surinamerivier is de 32 – jarige Stefan Veldkamp overleden. Twee anderen van 48 jaar zijn in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. Eén van de gewonden ligt op de afdeling Intensive Care.

Volgens het politieonderzoek heeft de bestuurder ter hoogte van de oude haven van Suralco de controle over de besturing verloren. Het vaartuig is in de mangrove op de oever terechtgekomen. Volgens de politie is nog niet duidelijk wie de boot heeft bestuurd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Lees verder

Suriname

40ste verkeersdode genoteerd

Geplaatst

op

door

Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Martin Luther King- en Ramgoelamgweg heeft de 45 – jarige Leendert Grives het leven gelaten. De politie van het ressort Livorno heeft de melding op zondag 21 juli om zes uur ’s morgens binnengekregen en is ter plaatse geweest voor het onderzoek.

Op de plek is een zwaar beschadigde personenauto op de berm naast een elektriciteitsmast aangetroffen. Omstanders hebben het ontzielde lichaam vóór de komst van de politie uit het voertuig gehaald en op het wegdek geplaatst. Een ingeschakelde arts heeft de dood vastgesteld.

Uit voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de autobestuurder Grives over de Martin Lutther Kingweg reed richting de Latourweg. Hij wilde een auto inhalen en zijn voertuig is tijdens de inhaalmanoeuvre tegen een andere auto aangekomen. Door die botsing heeft Grives vermoedelijk de controle over de besturing van het voertuig verloren met als gevolg dat de auto tegen een elektriciteitsmast is aangekomen.

Het ontzielde lichaam van Leendert Grives is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie van Livorno.

Lees verder

Meest gelezen

X