zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Rishma Kuldipsingh deelt avonturenverhaal met leerlingen

lees ook ...

President Santokhi verwelkomd met militair eerbetoon bij aan...

President Chandrikapersad Santokhi, is met een presidentiële delegatie gearriveerd in de Chinese hoofdstad Beijing voor een staatsbezoek op uitnodiging van de Chinese regering. Het gezelschap, inclusi...

Op 5 maart 2024 heeft minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) het verhaal van Johan en Jerry, getiteld: “Het hengelavontuur”, voorgelezen aan de leerlingen van leerjaar 8 op de Mahomed Amanullah Taus School in Leiding 11a.

Het verhaal vertelt over de eerste vaar-, vis- en kampeerervaring van twee jongens. Samen met de kinderen heeft de minister de boodschappen uit het boek besproken, gericht op milieu, omgeving en samenleving. “Lezen is van groot belang en vergroot je kennis en vocabulaire,” benadrukte de minister tijdens de interactie met de leerlingen.

(Voor)lezen is leuk en gezellig, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Helaas hebben wij in Suriname nog geen leescultuur. Het is onze verantwoordelijkheid als ouders, leerkrachten, beleidsmakers, kortom: iedereen om het lezen te stimuleren in Suriname. Dit kan door zo vroeg mogelijk al te beginnen met het voorlezen aan onze kinderen.

Voorlezen begint al vanaf de zwangerschap. Door te praten, zingen en voorlezen tijdens de zwangerschap, stimuleer je de taalontwikkeling van de baby in je buik en maak je een goede start voor jouw kind. Baby’s die worden voorgelezen, lopen op een leeftijd van 15 maanden voor in hun taalontwikkeling, en breiden deze voorsprong vervolgens verder uit (Van den Berg & Bus, 2015).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Rishma Kuldipsingh deelt avonturenverhaal met leerlingen