maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Riad Nurmohamed zegt renovatie Apollohal toe

lees ook ...

Nieuwe wetten en initiatieven voor verbetering onderwijskwal...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) een uitgebreide update gegeven over de huidige stand van zaken in het onder...

De presidentiële werkgroep Wijken In Ontwikkeling Paramaribo (WIO P) onder leiding van de voorzitter Harold Pultoo, heeft op 20 december vorig jaar de erbarmelijke situatie van de Apollohal te Pontbuiten die in erbarmelijke staat verkeert, onder de aandacht gebracht van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). 

Er wonen 23 volwassenen en 47 kinderen ind de Apollohal. Vanwege de verslechterde staat van het pand bestaat er groot gevaar voor ongelukken voor kinderen, alsook brandgevaar. Verder ontbreken er basisvoorzieningen zoals badkamers en toiletten, met bijkomende problemen als slechte afwatering, lekkages, en het ontbreken van een poort en een kapotte schutting waardoor het een komen en gaan is van ongewenste personen. De bewindsman zegde zijn volle medewerking toe bij het oplossen van de bovenstaande problemen.

De werkgroep WIO P is bezig een integraal programma uit te voeren inzake adequate huisvesting, waarbij de veiligheid en leefbaarheid centraal staan. Daarnaast maakt de werkgroep zich ook sterk voor intensieve persoonlijke begeleiding op zowel financieel als immaterieel gebied. Het is de bedoeling om in de naaste toekomst het geheel te transformeren tot een vernieuwde appartementencomplex annex wijkcentrum. Ook hiervoor heeft de minister ook zijn volledige medewerking toegezegd.

Alle interventies die WIO P in projecten pleegt, vinden plaats in het kader van duurzame armoedebestrijding en zelfredzaamheid, eveneens in relatie met vier van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s): (geen honger, geen armoede, goede gezondheid en kwaliteitsonderwijs).

 

De vrouwen in dit complex zijn vrijwel allemaal alleenstaande moeders. Voor hen zal er begin 2023 een speciale training worden verzorgd door diverse deskundigen, waarbij er tools zullen worden aangereikt voor hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarbij zal onder andere de focus worden gelegd op family-planning. De overige onderwerpen zijn: opvoeding anno 2023, misdaadpreventie (hoe identificeer ik crimineel gedrag in mijn huis), budgetteren en ondernemerschap.

Aan deze moeders zal worden meegegeven, andere alleenstaande moeders aan te moedigen/te motiveren om mee te doen met komende trainingen voor alleenstaande moeders in hun wijken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Riad Nurmohamed zegt renovatie Apollohal toe