Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Riad Nurmohamed doet beroep om goederen op te geven bij departement

Geplaatst

op

Img 44fd7737c32b 1

Openbare Werken minister Riad Nurmohamed zegt dat de vorige regering bij het doen van aankopen, wet- en regelgeving niet altijd heeft gevolgd. Volgens hem zijn er voertuigen en zwaar materieel, welke de staat toebehoort, gegeven aan derden. Het ministerie van Openbare Werken (OW) is de instantie waar alle dienstvoertuigen en zwaar materieel dienen te worden geregistreerd. Vandaar dat de minister een beroep doet op zij die illegaal een dienstauto of andere goederen in zijn bezit heeft, om die ongeacht het ministerie, op te geven bij het departement. Als de mensen geen gehoor geven aan de oproep zal het ministerie juridische stappen ondernemen.

Volgens Nurmohamed gaat het om een aanzienlijk aantal voertuigen en zwaar materieel die ontbreken.
Gewezen ministers hebben tot zes maanden na hun ambtsperiode het recht, gebruik te maken van overheidsvoertuigen. Ze worden ook in de gelegenheid gesteld om de voertuigen te kopen. Afgezien van dit feit, zijn er heel veel voertuigen bij politici en beleidsmakers. Van Deze groep heeft een deel gewerkt en weer een ander deel niet. Ook zijn er tal van machines die niet zijn geregistreerd. Hij heeft twee machines kunnen localiseren. Deze waren aangeschaft om kanalen te ontdoen van wied. De machines zijn op woonadressen van personen terug gevonden. Deze zijn intussen bij het ministerie terug.

Naar alle waarschijnlijkheid is het nu zoek zijnde zwaar materieel gebruikt voor politieke propaganda instede van voor duurzame projecten. Dit moet naar zeggen van de minister worden afgestraft. Ook is het bekend dat overheids voertuigen door politieke partijen uit het vorig kabinet, zijn gebruikt tijdens de verkiezingscampagne en daarna niet meer terugkwamen. Het hele volk is hiervan getuige geweest. Nurmohamed is vast van plan de voertuigen die illegaal onder het beheer van derden zijn, terug te halen.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zappi
zondag 9 augustus 2020 23:16

Waarom doen mensen dit om machines weg te nemen die de straten en goten riolen enz moeten schoonmaken morgen zijn de straten verstopt om deze mensen die stelen. Foei. Sluit ze op

Kenswil
zondag 9 augustus 2020 23:16

Aangifte doen van VERDUISTERING MINISTER !

Lunes Armand
maandag 10 augustus 2020 00:11

Coform wet en regelgeving moet alles terug worden gebracht in de boezem van de staat. Ervan uitgaande dat de staat heeft betaalt, maar de equipments komen niet voor in de boeken. Hoe haal je deze terug? Is het mogelijk met de betaal documenten de goederen te achterhalen of de eigenaar dwingen te bewijzen dat het materieel zijn eigedom is? Wat is er allemaal niet mis gegaan in de 1e 5jrn met alle geld die aanwezig was in kas? Alles moet terug worden gehaald. Belangrijker is dat er nu wel beleid gemaakt wordt om te voorkomen dat dit zich herhaald. Wetten/regels… Lees verder »

stanley westerborg
dinsdag 11 augustus 2020 19:23

Persoonljjk vind ik het ronduit bespottelijk dat de hoogste ambtsdragers in ons land zich zo nadrukkelijk met deze kwesties bezighouden. Zij zijn er toch voor beleidsvraagstukken? Zijn er op de departementen als grote organisaties geen dienstonderdelen alwaar ambtenaren met duidelijke bevoegdheden deze verdwijningen kunnen onderzoeken? Is het achterhalen van gestolen goederen soms beleidsvraagstuk geworden?Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen