woensdag 29 maart 2023
30 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Riad Nurmohamed bezoekt Atjoni en Pokigron

lees ook ...

Proces jachtgeweer vergunning besproken op JUSPOL

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft op dinsdag 21 maart jongstleden, een regulier overleg gehouden met waarnemend procureur-generaal mr. Garcia Paragsingh en de waarnemend korpschef ...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft de dorpen te Atjoni en Pokigron in het district Sipaliwini wederom bezocht, ditmaal in verband met de herdenking van de ondertekening van het vredesverdrag tussen de koloniale overheid en de Marrons van Boven-Suriname 260 jaar geleden op maandag 19 september. Het jaar 2022 betreft een lustrumjaar, vandaar dat het groots wordt herdacht te Atjoni en Pokigron, in Sipaliwini.  

Atjoni is in de loop der jaren een internationale plaats is geworden vanwege de vele toeristen die de plek jaarlijks bezoeken. Openbare Werken werd onlangs uitgenodigd door het dorpsbestuur, waarbij het verzoek werd gedaan een handje mee te helpen teneinde ontwikkeling te brengen naar het betreffende gebied. De OW-bewindsman heeft geluisterd naar alle issues die zich afspelen in het gebied, waarna is nagegaan op welke wijze OW haar medewerking kan verlenen.

De OW-minister stelde het dorpsbestuur in kennis dat zij zelf moesten aangeven wat hun ontwikkelingsprojecten zijn, zodat deze naar de tafel van de regering kan worden gebracht om gefinancierd te kunnen worden. Hij gaf vervolgens mee dat Atjoni bij tijden chaotisch wordt en er extra veiligheidsmaatregelen op gang zou moeten komen. Het gaat bij deze om de verkeersveiligheid, veiligheid van mensen en de veiligheid van de bootjes die uitgebreid en opgevoerd dienen te worden.

Ingenieurs zijn reeds gestart met het opmaken van ontwerpen, waarbij in het bijzonder het vuilophaalprobleem in het gebied wordt meegenomen. Wanneer het zover is zal door middel van een startsein meer bekendheid worden gegeven aan de manier van aanpak en de uitvoering. De schoonmaakwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA).

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Riad Nurmohamed bezoekt Atjoni en Pokigron