donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Ramsaran lanceert Mental Health Project

lees ook ...

AWJ werkt weer met buurtorganisaties

Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), de Nationale Vereniging van Welzijnsorganisaties (NVWO) alsook het Platform van Buurtorganisatie...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) op 24 augustus de soft launch gedaan van het Mental Health/wash project in samenwerking met de UNICEF. Dit historisch moment vond plaats bij VOJ Atjoni, in het district Siplaiwini. Aanwezig waren minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo, de First Lady van de Republiek Suriname Melissa Santokhi- Seenacherry, vertegenwoordiger van UNICEF, Ismeralda Neede en vertegenwoordigers van het traditioneel gezag.

Minister Ramsaran geeft aan, dat bewustwording een grote rol speelt bij het kinderbeschermingsbeleid. Hij vindt het daarom belangrijk dat kinderen de nodige begeleiding krijgen. “Niet alle jongeren hebben het even goed, vandaar het ministerie druk bezig is om ook op dit vlak beleid uit te voeren”, aldus de bewindsman. De minister zegt met de beschikbare middelen zaken stap voor stap probeert aan te pakken. Minister Ramsaran heeft een boodschap voor de jongeren. “Wees niet bang om groot te dromen, wees ambitieus, durf je mening te uiten, jullie zijn tot veel instaat”.

First Lady Santokhi-Seenacherry geeft aan dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen. Dat is waar de regering Santokhi-Brunswijk naar streeft. De First Lady zegt dat de geestelijke gezondheid niet te onderschatten is. Het is het krachtigste dat het lichaam toebehoord. Ze hoopt, dat de kinderen door dit project nog meer gemotiveerd raken om het beste van zichzelf te maken.

Volgens UNICEF Vertegenwoordiger Neede, spreken de cijfers voor zich , wanneer het aankomt op de mentale gezondheid van kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 86% kinderen nog steeds enige vorm van mishandeling ervaren. Het aantal suïcidegevallen, met als oorzaak depressie, staat Suriname op de vijfde plaats in de wereld. Ze vindt het daarom meer dan nodig om deze kinderen extra begeleiding te bieden.

Het project is opgesplitst in drie fases, waarbij interactieve sessies ook deel van zijn. De jongeren zullen leren omgaan met hun emoties, maar ook hoe zij hun vrije tijd beter kunnen benutten. Dit project wordt landelijk uitgevoerd en wel bij tien opvang-instellingen. Minister Ramsaran bedankte het Bureau rechten van het kind alsook de UNICEF voor de inspanningen voor het lanceren van dit project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramsaran lanceert Mental Health Project