zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramsaran: “Kinderrechten zijn er om jullie te beschermen”

lees ook ...

VP Brunswijk woonde crematie van vriend Dilip Sardjoe bij

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de uitvaart van ondernemer Rudi Dilip Sardjoe op 21 januari jongstleden bijgewoond. Dilip Sardjoe is onder grote publieke belangstelling met staatseer gecrem...

“De kinderrechten zijn er om jullie te beschermen, zodat jullie gezond kunnen opgroeien en iets moois kunnen worden in de maatschappij.” Dit zei minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) aan pupillen van S.O. Tambahredjo te Saramacca, tijdens zijn bezoek aan deze school voor speciaal onderwijs.

De bewindsman heeft de kinderen bij die gelegenheid herinnerd aan het belang van het Kinderrechtenverdrag. Hij nam ook enkele kinderrechten met ze door. Deze leerlingen zijn vorig jaar al uitgebreid geïnformeerd over deze rechten door medewerkers van het ministerie, met name medewerkers van het Bureau Rechten van het Kind (BRvK). Daarbij hebben de scholieren tekeningen gemaakt en ingediend bij het departement. Deze tekeningen zijn opgenomen in een verjaardagskalender die de leerlingen cadeau hebben gekregen tijdens het bezoek van minister Ramsaran.

De bewindsman heeft ook een werkboek over kinderrechten meegegeven aan de kinderen. “Het is een werkboek waaruit je veel kunt leren over kinderrechten, maar er zijn ook leuke spelletjes die je zelf, maar ook met vrienden en familie kunt doen”, gaf hij de kinderen mee. De kalender en het werkboek zijn beide vervaardigd door het BRvK, een departement dat valt onder Sozavo.

Het is dit jaar 31 jaar geleden dat het Kinderrechtenverdrag door verschillende landen wereldwijd werd getekend. Het thema dit jaar luidde: “Laat een kind, kind zijn.”  Minister Ramsaran heeft de presentjes symbolisch overhandigd aan leerlingen van de verschillende leerjaren. De bewindsman drukte hen op het hart om de Covid-19-maatregelen in acht te blijven nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramsaran: “Kinderrechten zijn er om jullie te beschermen”