dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
2.5
(2)

Minister Ramdin voor werkbezoek naar Marokko en Frankrijk

lees ook ...

Vakbekwaamheidscriteria en Beroepencommissie nader bekeken

Er wordt op donderdag 09 februarie aanstaande door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) een publieke consultatie georganiseerd, ter uitvoering van de ...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zal op uitnodiging van zijn ambtgenoot van het Koninkrijk Marokko, Nasser Bourita, van 11-12 maart, een werkbezoek aan Marokko brengen. Het werkbezoek staat in het teken van het verdiepen en versterken van de bilaterale relatie tussen Suriname en Marokko. De bedoeling is om tijdens dit bezoek een nieuw samenwerkingsprogramma voor de periode 2021-2024 overeen te komen.

Met de ondertekening hiervan wordt de bereidheid van beide landen, benadrukt om binnen de overeengekomen gebieden de samenwerking verder te bevorderen. Vervolgens zal de minister op uitnodiging van zijn ambtgenoot van de Franse Republiek, Jean-Yves Le Drian, op 15 maart in Parijs vertoeven voor een werkbezoek.

Het doel van dit werkbezoek is het uitwisselen van perspectieven met betrekking tot het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Suriname en de Franse Republiek op verschillende gebieden op basis van wederzijds respect en goed nabuurschap.

Tijdens dit werkbezoek ligt het in de bedoeling om twee overeenkomsten te ondertekenen, te weten: de Grens Overeenkomst, die eerder op technisch gebied door de respectieve vertegenwoordigers is geparafeerd in Suriname, alsmede een Overeenkomst inzake wederzijdse rechtshulp in strafzaken.

In Parijs zal de bewindsman eveneens gesprekken voeren met vertegenwoordigers van Lazard, Paris Club, AFD en de Directeur-Generaal van Unesco. Een belangrijk onderdeel tijdens beide werkbezoeken betreft onder meer initiële gesprekken met het lokaal bedrijfsleven voor het aantrekken van investeringen en het bevorderen van de handel.

Op de terugreis naar Nederland zal minister Ramdin gebruikmaken van de gelegenheid om gesprekken te hebben met Nederlandse bewindslieden en vertegenwoordigers van de diaspora gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin voor werkbezoek naar Marokko en Frankrijk