maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin voert bilaterale gesprekken in CELAC-verband

lees ook ...

Jenny Simons pleit voor meer vrouwen in de politiek

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, roept op tot een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Ze vertelt over haar eerdere samenwerking met politieke partijen om het percentage vro...

Tijdens de 21ste Vergadering van ‘The Community of Latin America and Caribbean States’ (CELAC) van Ministers van Buitenlandse Zaken heeft minister Albert Ramdin bilaterale gesprekken gevoerd met bevriende landen. Suriname voerde bilaterale gesprekken met onder andere Panama, El Salvador, Colombia, Costa Rica, Argentinië, Peru en Caricom-lidlanden.

Met Panama en Costa Rica is er gesproken over handel en toerisme. Costa Rica heeft heel veel ervaring op het stuk van ecotoerisme. Panama wil graag met Suriname samenwerken ter voorbereiding van de UN Climate Change Conference of the Parties (COP26). De gesprekken met Colombia zijn van belang vanwege de goede relatie met Suriname. Er is afgesproken dat er bezoeken zullen plaatsvinden, waarbij er vooral gesprekken over de veiligheid en de samenwerking tussen de veiligheidsdiensten zullen plaatsvinden.

In Caricom-verband was er een bezoek aan Trinidad & Tobago in de planning. Volgens schema zou minister Ramdin ook naar het eiland afreizen, maar hiervan is op het laatste moment afgezien, omdat Trinidad niet volledig open is en bepaalde gesprekken derhalve niet zouden kunnen plaatsvinden. Deze gesprekken zijn daarom naar een nader te bepalen tijdstip verschoven.

Minister Jerome Walcott van Barbados,waarmee Suriname een economische samenwerkingsovereenkomst heeft nodigde Suriname uit voor een bezoek. Er zullen gesprekken gevoerd worden over de voedselvoorziening en investeringen door Barbadianen in de agrarische sector van Suriname. Minister Ramdin haalde aan dat premier Mia Mottley van Barbaods Guyana recent nog heeft aangemoedigd om soya te gaan telen vanwege  de stijgende prijzen voor spijsolie. Minister Ramdin vindt dat deze oproep ook voor Suriname geldt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin voert bilaterale gesprekken in CELAC-verband