zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin spreekt Braziliaanse ambassadeur ivm bedreigde Ara’s

lees ook ...

President Santokhi ontvangt update over veiligheid en Operat...

President Chan Santokhi kreeg vrijdag een update over de veiligheidssituatie in Suriname van de Nationale Veiligheidscommissie. Tijdens de bijeenkomst werden de statistieken van de afgelopen twee weke...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, heeft op dinsdag 22 augustus 2023 de Ambassadeur van Brazilië in Suriname, Z.E. Raphael Azeredo, ontvangen voor een onderhoud over de ontvreemde bedreigde ara’s, (‘Lears ara’s’) en aapsoorten, die de vorige maand uit Brazilië waren gesmokkeld en illegaal zouden worden verhandeld.

Onder de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES), welke sinds 1973 van kracht is, zijn de betreffende dieren als bedreigde soort en als zodanig als beschermd aangemerkt. De dieren waren in gereedheid gebracht om op woensdag 23 augustus wederom naar Brazilië te worden gerepatrieerd. De werkzaamheden om de repatriatie correct uit te voeren, vooral omdat het om speciale behandeling voor de dieren betrof, bleek complex te zijn waardoor het langer duurde dan verwacht werd.

De minister gaf aan het voorval ten zeerste te betreuren en dat dit, vooral in het licht van de goede relaties en samenwerking tussen de beide naties, geen welkome aangelegenheid betrof. De dieren zijn niet in hun natuurlijke habitat in Suriname en er wordt daarom ook gevreesd dat zij niet de vereiste verzorging en behandeling genieten. Minister Ramdin gaf Ambassadeur Azaredo mee dat de Surinaamse overheid alles in het werk zou stellen de ara’s op te sporen en ze weer terug te doen toekomen aan Brazilië. De overige dieren worden inmiddels wel gerepatrieerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin spreekt Braziliaanse ambassadeur ivm bedreigde Ara's