maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin over het te houden Local Content seminar

lees ook ...

Nationaal Leger ziet zorgwekkende afname in personeelsbestan...

Het Nationaal Leger kampt met een aanzienlijke uitstroom van manschappen. In 2023 verlieten 248 personen de Defensieorganisatie, terwijl er slechts 3 nieuwkomers waren. Dit alarmerende tekort baart mi...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken ging tijdens de regeringspersconferentie op 11 februari in op de essentie van het Local Content Seminar. Het seminar wordt op zaterdag 12 februari gehouden in het gebouw van Assuria Hermitage, ook wel Highrise genoemd. Het evenement bestaat uit verschillende korte presentaties. Er is ook een discussie van vijf panelleden en het aanwezige en het online publiek mogen dan vragen stellen.

De bewindsman geeft aan dat er een grote groep belanghebbenden aanwezig zal zijn op het seminar. Er moet beleid geformuleerd worden op het gebied van local content. “Uit de discussies moeten een aantal zaken tot stand komen”, zegt de minister. De zaken die uit de discussies moeten vloeien zijn onder andere; het soort beleid dat er nodig is en hoe stringent we het willen vastleggen. “We nemen ervaringen mee die in andere landen zijn opgedaan. Landen die ook aan het begin stonden van hun olie-en gasontwikkeling. We kijken naar wat buurland Guyana heeft gedaan in termen van wetgeving”, aldus minister Ramdin.

Het is nog niet besloten in welke vorm de regelgeving zal worden gegoten. Volgens de minister zijn er deskundigen die aangeven dat wetgeving te stringent en inflexibel kan zijn.  “Een realistische aanpak is vereist, het niveau van betrokkenheid van het Surinaams bedrijfsleven moet goed ingeschat worden”, zei minister Ramdin. De bewindsman gaf aan dat local content niet alleen de gas-en oliesector betreft, maar ook om het aanbod van diensten en producten te ontwikkelen voor de hele economie.

De minister vindt dat de rol van het bedrijfsleven van cruciaal belang is bij het formuleren van beleid met betrekking tot local content.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin over het te houden Local Content seminar