donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
5
(2)

Minister Ramdin over de gehouden feesten

lees ook ...

Automobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger...

Op zondagochtend 26 november 2023 heeft een nog onbekende automobilist zich gemeld bij de politie na een tragische aanrijding op de Anton Dragtenweg, waarbij een man van hindoestaanse afkomst om het l...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken (BIBIS) die in het clusterteam van ministers zit, dat zich regelmatig buigt over de Covid-19 crisis in het land, blikt terug op de feestmanie de afgelopen tijd. Hij zegt: “We willen niet dat zaken escaleren en de zorgcapaciteit wordt aangetast waardoor patiënten geen optimale zorg kunnen hebben. Daarom juist zijn de maatregelen afgekondigd”, aldus de minister.

Er is behoorlijk gefeest, ook in Paramaribo. Op sommige plekken is er tegen opgetreden, maar dat is volgens Ramdin niet altijd gebeurd. Ook in Moengo is er niet opgetreden bij een gigantisch feest van ABOP-topper Joël ‘Bordo’ Martinus, tevens beleidsadviseur bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Meer dan duizend mensen waren bij elkaar, met optredens van meerdere bands.

Ramdin zegt het jammer te vinden dat prominenten, die deze regering ondersteunen en daar onderdeel van zijn, zelf de regels aan hun laars lappen. “Dat is afkeurenswaardig en we moeten dit afkeuren. Ongeacht wie dat is; het gaat om het algemeen belang. Het is triest en jammer, want wij moeten het voorbeeld geven”, zegt de bewindsman.

Het is nog niet duidelijk of er consequenties zijn voor Bordo. Het zal naar zeggen van Ramdin afhangen van de regering om in collectief verband een oordeel te vellen over het gebeurde. “Maar persoonlijk spreek ik mijn afkeuring uit over deze zaak”.

Dat er behoorlijk gefeest is in december, wordt dagelijks duidelijker. Op 03 december zijn zeker 745 nieuwe besmettingen geregistreerd, terwijl dat een dag eerder nog 283 was.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin over de gehouden feesten