dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Ramdin ontvangt rakhi van Brahma Kumaris ter gelegenheid van Raksha Bandhan

lees ook ...

Jenny Simons nieuwe NDP-voorzitter; Desi Bouterse nu erevoor...

Jennifer (Jenny) Simons is vanaf zaterdag de nieuwe voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), de grootste oppositiepartij in Suriname. Zij is hiermee niet alleen de eerste vrouwelijke vo...

Op woensdag 30 augustus 2023 werd minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) vereerd met de overhandiging van een Rakhi door vertegenwoordigers van de Brahma Kumaris, ter gelegenheid van Raksha Bandhan. De ceremonie omvatte het omknopen van een katoenen armband met symbolische betekenis van bescherming rond de pols van de minister.

Zuster Loes Bemmel, Coördinator Nationale Activiteiten van de Brahma Kumaris, leidde deze handeling, bijgestaan door zuster Renuska Merhai (Centrum Coördinator) en zuster Niroepa Salik. Raksha Bandhan, dat jaarlijks in augustus wordt gevierd, dient als herinnering aan de band van zuivere liefde tussen het individuele zelf en het hogere spirituele bewustzijn.

Volgens de overtuigingen van de Brahma Kumaris draait innerlijke zuiverheid niet alleen om zintuiglijke ervaringen, maar om het zuiveren van het bewustzijn van obstructieve energieën, zowel uit het verleden als het heden. Deze zuiverheid resulteert in verworvenheden zoals vrede, kracht, innerlijke stabiliteit en geluk, en wordt beschouwd als de ware vrijheid die persoonlijke groei mogelijk maakt.

De Brahma Kumaris benadrukken zelfrealisatie als het pad naar deze ervaring, waarbij het diepe besef van ieders spirituele aard en de connectie met de Bron van Licht en Kracht leiden tot expressie van deze waarden.

Minister Ramdin toonde zijn waardering voor het gebaar en erkende het belang van deze bijzondere viering. Hij benadrukte de noodzaak van zuiverheid in intenties en geest, en het belang van het herstellen van morele waarden en normen voor een betere samenleving.

Tevens riep de minister de Brahma Kumaris op om bij te dragen aan het herstel van fundamentele waarden en verantwoordelijk burgerschap. Hij onderstreepte de kernwaarden van oprechtheid, saamhorigheid, ethos en gemeenschapszin als essentieel voor een harmonieuze samenleving. Minister Ramdin pleitte voor meer bewustzijn in de opvoeding en het onderwijs, om zo positieve stappen te zetten richting een vreedzamere samenleving.

Naast de Rakhi ontving de minister ook andere geschenken, waaronder een document met spirituele teksten en een pen, symbolisch overhandigd met de wens om zuiverheid te bevorderen bij het ondertekenen van overeenkomsten.

Als dank ontvingen de Brahma Kumaris een Mithai box met diverse Indiase zoetigheden van de minister, die symbool staan voor goede wensen. Dit gebaar werd ontvangen met dankbaarheid voor de spirituele ondersteuning en als bevestiging van het belang van hun boodschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Ramdin ontvangt rakhi van Brahma Kumaris ter gelegenheid van Raksha Bandhan